Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

LinkedIn Learning

PHP: Design Patterns

via LinkedIn Learning

Overview

Write better PHP code by following these popular (and time-tested) design patterns.

Write better PHP code by following these popular (and time-tested) design patterns. Developer Keith Casey introduces 11 design patterns that will help you solve common coding challenges and make your intentions clear to future architects of your application. Keith explores use cases for:

Syllabus

Introduction
  • Welcome
  • What you should know before watching this course
  • Using the exercise files
1. The Active Record Pattern
  • Introducing the active record pattern
  • Exploring a use case for the active record pattern
  • The active record pattern in action
  • Challenge: Apply the active record pattern
  • Solution: Apply the active record pattern
2. The Adapter Pattern
  • Introducing the adapter pattern
  • Exploring a use case for the adapter pattern
  • The adapter pattern in action
3. The Decorator Pattern
  • Introducing the decorator pattern
  • Exploring a use case for the decorator pattern
  • The decorator pattern in action
  • Challenge: Apply the decorator pattern
  • Solution: Apply the decorator pattern
4. The Factory Pattern
  • Introducing the factory pattern
  • Exploring a use case for the factory pattern
  • The factory pattern in action
  • Challenge: Apply the factory pattern
  • Solution: Apply the factory pattern
5. Mock Objects
  • Introducing mock objects
  • Exploring a use case for mock objects
  • Mock objects in action
  • Challenge: Apply mock objects
  • Solution: Apply mock objects
6. The Model-View-Controller Pattern
  • Introducing the model-view-controller pattern
  • Exploring a use case for the model-view-controller pattern
  • The model-view-controller pattern in action
  • Challenge: Apply the model-view-controller pattern
  • Solution: Apply the model-view-controller pattern
7. The Action-Domain-Response Pattern
  • Introducing the Action-Domain-Response pattern
  • Exploring a use case for the Action-Domain-Response pattern
  • The Action-Domain-Response pattern in action
  • Challenge: Apply the Action-Domain-Response pattern
  • Solution: Apply the Action-Domain-Response pattern
8. The Publish/Subscriber Pattern
  • Introducing the publish/subscriber pattern
  • Exploring a use case for the publish/subscriber pattern
  • The publish/subscriber pattern in action
  • Challenge: Apply the publish/subscriber pattern
  • Solution: Apply the publish/subscriber pattern
9. The Singleton Pattern
  • Introducing the singleton pattern
  • Exploring a use case for the singleton pattern
10. The Strategy Pattern
  • Introducing the strategy pattern
  • Exploring a use case for the strategy pattern
  • The strategy pattern in action
  • Challenge: Apply the strategy pattern
  • Solution: Apply the strategy pattern
11. The Table Data Gateway Pattern
  • Introducing the table data gateway pattern
  • Exploring a use case for the table data gateway pattern
  • The table data gateway pattern in action
  • Challenge: Apply the table data gateway pattern
  • Solution: Apply the table data gateway pattern
Conclusion
  • Next steps

Taught by

Keith Casey

Related Courses

Reviews

Start your review of PHP: Design Patterns

Never Stop Learning!

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Sign up for free