Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Google

Proje Yönetiminin Temelleri

Google via Coursera

Overview

Bu kurs, sizi, proje yönetiminde giriş seviyesindeki pozisyonlara başvurmanız için gereken becerileri kazandırmaya yönelik altı kursluk serinin ilkidir. Proje yöneticileri, çalıştıkları kurumların başarılı olmasına yardımcı olmak için kritik projelerin yönetilmesinde, planlanmasında ve uygulanmasında kilit rol oynar. Bu kursta, temel proje yönetimi terminolojisini keşfedecek ve bir proje yöneticisinin görev ve sorumluluklarını derinlemesine kavrayacaksınız. Ayrıca, bu programı tamamladıktan sonra başvurabileceğiniz iş türlerini size tanıtacağız. Program boyunca, Google’da çalışan proje yöneticilerinden dersler alacaksınız. Bu yöneticiler size sundukları çok boyutlu eğitim sayesinde işteyken uygulayabileceğiniz beceriler edinmenize yardımcı olacaklar. Bu programı tamamlayan öğrenciler, proje yöneticisi olarak giriş seviyesindeki pozisyonlara başvurmak için gerekli donanıma sahip olacaklar. Herhangi bir deneyiminiz olmasına gerek yok. Bu kursun sonunda şunları yapabileceksiniz: - Proje yönetimini tanımlama ve bir projenin ne olduğunu açıklama. - Çeşitli sektörlerdeki proje yönetimi pozisyonlarını ve sorumluluklarını inceleme. - Bir proje yöneticisinin başarılı olmasına yardımcı olan temel becerileri ayrıntılı olarak açıklama. - Bir projenin yaşam döngüsünü tanımlama ve her aşamanın önemini açıklama. - Farklı program yönetimi metodolojilerini ve yaklaşımlarını karşılaştırma ve belli bir projede hangisinin en etkili olduğunu belirleme. - Kurumsal yapı ve kültürün ne olduğunu tanımlama ve bunların proje yönetimini nasıl etkilediğini açıklama. - Değişim yönetimini tanımlama ve proje yöneticisinin bu süreçteki rolünü açıklama.

Syllabus

  • Proje yönetimi kariyerine adım atma
    • Programın yapısını, proje yönetiminin ne olduğunu, bir proje yöneticisinin ne iş yaptığını, önceki iş deneyimlerinden edindiğiniz becerileri proje yönetimi pozisyonlarında nasıl kullanacağınızı, bu sertifikayı tamamladıktan sonra ne tür proje yönetimi pozisyonlarını üstlenebileceğinizi ve bu pozisyonları nerede bulabileceğinizi öğreneceksiniz.
  • Etkili bir proje yöneticisi olmak
    • Bu bölümde, proje yöneticilerinin çalıştıkları kurumlara ve ekiplerine nasıl değer kattığını, proje yöneticisinin rol ve sorumluluklarının neler gerektirdiğini ve başarılı olmak için hangi temel becerilere ihtiyacı olduğunu öğreneceksiniz.
  • Proje yönetimi yaşam döngüsü ve metodolojileri
    • Bu kısımda, proje yaşam döngüsünün aşamalarını, bu aşamalardaki görevleri ve bunları tamamlamanın neden önemli olduğunu öğreneceksiniz. Aynı zamanda farklı proje yönetimi metodolojileri ve yaklaşımlarını görecek, belli bir projede hangisinin en etkili olacağını öğreneceksiniz.
  • Kurumsal yapı ve kültür
    • Yaygın kurumsal yapılar ve bunların proje yönetimini nasıl etkilediği, kurumsal kültürün proje yönetimini nasıl etkilediği ve bir proje yöneticisinin değişim yönetimi sürecine nasıl katkıda bulunduğu hakkında bilgi edineceksiniz. Ayrıca dilerseniz, iş aramaya hazırlanmanıza yardımcı olacak stratejinizi ve profesyonel ağınızı geliştirmeye başlayabilirsiniz.

Taught by

Google Career Certificates

Reviews

4.9 rating at Coursera based on 690 ratings

Start your review of Proje Yönetiminin Temelleri

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.