Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Coursera

Szemléletváltás

McMaster University via Coursera

Overview

A Szemléletváltás célja, hogy segítsen fellendíteni a karrieredet és az életedet a mai felgyorsult tanulási környezetben. A Szemléletváltás életkortól és életszakasztól függetlenül megtanít olyan alapvető dolgokra, mint például, hogyan hozhatod ki a legtöbbet az online tanulásból és a MOOC-okból, hogyan keress mentorokat, és hogyan dolgozz velük, hogyan kerüld el a karriered során a hullámvölgyeket (és katasztrófákat) és általában az élet hullámvölgyeit, valamint olyan felismerésekre is megtanít, mint például a szelektív tudatlanság értéke az általános kompetenciával szemben. A tudományos eredmények gyakorlatba való átültetésén keresztül bemutatjuk, hogyan tanulhatsz és változtathatsz hatékonyan még idősebb életkorban is, és építünk mindarra, amit már tudsz, hogy az élethosszig tartó tanulásod fantasztikus új irányokat vehessen. Ez a kurzus azt hivatott számodra megmutatni, hogyan tekints a tanulásodra és a körülötted lévő társadalomban kibontakozó eseményekben elfoglalt helyedre, hogy az lehess, ami csak szeretnél, a való világban mindannyiunkra nehezedő korlátokat is figyelembe véve. Látni fogod, hogy bizonyos mentális trükkök és felismerések segítségével miként tanulhatsz és tehetsz többet. Sokkal többet, mint arról valaha is álmodtál. Ezt a kurzust végezheted A tanulás tanulása című társkurzustól függetlenül, vagy azzal egyidőben, vagy egymás után is. (A Szemléletváltás inkább a karrierre fókuszál, míg A tanulás tanulása inkább a tanulásra.)

Syllabus

  • A változás lehetséges
    • A mai világban az egyetlen állandó maga a változás. Ez azt jelenti, hogy életed bármely szakaszában is tartasz éppen, nyitottnak és változásra képesnek kell lenned. Hogyan tudod ezt megtenni? Három módja van: Tudj meg többet a rejtett képességeidről és erőforrásaidról. Tudj meg többet a hatékony tanulásról. Tudj meg többet arról, hogyan párosítsd erőforrásaidat az ellőtted álló lehetőségekkel. Ezen a héten ebben a három fontos területben merítkezünk meg!
  • Fejtsük meg a boldog tanulás titkát
    • A szemléletváltási képesség kulcsa a hatékony tanulás képessége. Ezen a héten ennek a fontos területnek a mélyére ásunk. A halogatás leküzdése néha kihívást jelenthet a tanulás során, ezért adunk néhány fontos tippet. De betekintést nyújtunk olyan mentális trükkökbe is, amelyek segítenek összpontosítani, ellazulni, és átkeretezni, amikor támad a stressz. Azt is megmutatjuk, hogyan kerüld el a tanulás gyakori buktatóit. Üdvözlünk és jó szórakozást kívánunk!
  • Tanulás és karrier
    • Ezen a héten arról fogunk beszélni, hogyan fejlődhet és változhat a karriered az életed során. Az azzal kapcsolatos érzéseid, hogy mit is szeretnél csinálni, fontos szerepet játszhatnak a hosszútávú boldogságodban. De a társadalom és a kultúra is drámai hatást gyakorolhatnak a karrieredet meghatározó választásaidra és döntéseidre , akárcsak a szüleid, a családod és a barátaid. Beszélünk arról, hogyan vértezd fel magad új készségekkel, és alakíts ki egy átlagos tehetségekből álló készletet, amelyek együtt félelmetes erőforrást alkotnak. Olyan taktikákról és technikákról is beszélünk, amelyek segítenek túlélni a karrierváltást és az azzal járó zűrzavart. Üdvözlünk és jó szórakozást kívánunk!
  • Egy tanulással teli életstílus kialakítása
    • A kurzus utolsó hetében megvizsgáljuk, hogyan és miért tartsd magad "szemléletváltó" módban. Mindenféle bennfentes tippet adunk arra nézve, hogy hogyan válaszd ki a számodra megfelelő tananyagot tartalmazó legjobb online tanulást. És más tanulási módokról és beszélünk - olyanokról, amelyek segítségével te lehetsz "a legokosabb ember a szobában." A világ egyre zavarosabb - ezen a héten segítünk neked megragadni az előnyt. Vágjunk bele a Szemléletváltás utolsó hetébe.

Taught by

Dr. habil. Klára Tarkó

Reviews

4.9 rating at Coursera based on 17 ratings

Start your review of Szemléletváltás

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.