Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Google

Нестандартні рішення в маркетингу електронною поштою

Google via Coursera

Overview

"Нестандартні рішення в маркетингу електронною поштою" – це четвертий із семи курсів програми сертифікації Google з цифрового маркетингу та електронної комерції. На цьому курсі ви навчитеся реалізовувати успішну маркетингову кампанію електронною поштою. Маркетинг електронною поштою є одним із найдавніших і найбільш перевірених каналів цифрового маркетингу, і він є важливою складовою загальної стратегії цифрового маркетингу. Електронна пошта є основним каналом доступу багатьох компаній до наявних клієнтів, заохочення взаємодії з ними, стимулювання покупок і підвищення лояльності. На цьому курсі ви докладніше дізнаєтеся про маркетинг електронною поштою й розглянете такі теми, як розробка стратегії маркетингу електронною поштою, реалізація кампанії з електронної розсилки і вимірювання результатів цих кампаній. Ви також навчитеся використовувати списки розсилки та автоматизувати робочі процеси. Вас навчатимуть співробітники Google, які зараз працюють у цій галузі. Вони наведуть приклади і нададуть практичні завдання, які імітують типові завдання сфери цифрового маркетингу та електронної комерції, а також порекомендують найбільш ефективні інструменти й ресурси, які вони використовують у своїй роботі. Студенти, які пройдуть усі сім курсів програми, володітимуть навичками, які дадуть їм змогу претендувати на вакансії початкового рівня в галузі цифрового маркетингу та електронної комерції. Попередній досвід роботи необов’язковий. Пройшовши цей курс, ви вмітимете вирішувати такі завдання: – формулювати ефективний текст попереднього перегляду і створювати теми на основі перевірених методик; – автоматизувати рекламні розсилки та робочі процеси; – створювати та вести списки електронної пошти; – створювати ефективний шаблон електронного листа; – керувати контактами та сегментацією списку; – використовувати найкращі методи безпечної обробки персональної інформації й даних користувачів; – вимірювати й аналізувати результати кампанії електронною поштою.

Syllabus

  • Вступ до курсу "Нестандартні рішення щодо маркетингу електронною поштою"
    • Ви дізнаєтеся, що таке маркетинг електронною поштою, як він працює та в чому його переваги. Ви також дізнаєтеся про важливість маркетингу електронною поштою для досягнення бізнес-цілей. Потім ви використовуватимете аналізи PESTLE та SWOT для встановлення цілей маркетингу електронною поштою за технікою SMART. Наприкінці першого тижня ви дізнаєтеся про ефективні методики маркетингу електронною поштою і способи їх застосування.
  • Типи маркетингових розсилок
    • У цьому модулі ми розглянемо найпоширеніші типи маркетингових розсилок. Спочатку ви дізнаєтесь про електронні листи-привітання, зокрема про електронні листи для залучення клієнтів і вітальні електронні листи. Потім ви розглянете інформацію про електронні листи, які спонукають підписників до дій, наприклад, інформаційні бюлетені й рекламні електронні листи. Ви також зосередитесь на написанні електронних листів для утримання клієнтів, які допоможуть вам зберегти аудиторію підписників. Потім ви дізнаєтесь, як створити ефективний шаблон електронного листа, написати зразки теми й текст попереднього перегляду для маркетингових електронних листів.
  • Корисні інструменти для рекламної розсилки
    • Ви дізнаєтеся про корисні інструменти для рекламної розсилки. Навчитеся створювати та сегментувати розсилки. Також дізнаєтеся, як писати ефективні електронні листи для залучення клієнтів. Крім того, ви ознайомитеся з інструментами рекламної розсилки, як-от HubSpot і Mailchimp, і дізнаєтесь, як вони працюють. Ви навчитеся діяти в кризових ситуаціях і виправляти помилки в рекламній розсилці.
  • Збір і аналіз даних кампаній з електронної розсилки
    • Ви дізнаєтеся про ключові показники маркетингу електронною поштою, як-от рівень перегляду, відсоток переходів, коефіцієнт скасування підписки, показник скарг, коефіцієнт конверсій, показник відмов тощо. Ви дізнаєтеся, як вимірювати, відстежувати та аналізувати результати кампанії електронною поштою. Також ви дізнаєтеся, як ефективно презентувати результати кампанії електронною поштою зацікавленим сторонам, створивши звіт про вашу маркетингову кампанію.
  • Проведення власної маркетингової кампанії електронною поштою
    • Ви створюватимете тренувальну кампанію маркетингу електронною поштою, керуватимете нею, а також відстежуватимете результати її реалізації. Вам потрібно буде створити кампанію електронної розсилки у вигаданій компанії, використовуючи всі стратегії, інструменти та прийоми, вивчені під час цього курсу. Спочатку потрібно буде визначити цілі кампанії за технікою SMART. Потім ви виконаєте сегментацію списку адресатів і створите серію електронних листів. У підсумку ви завершите кампанію, проаналізувавши її результати і представивши їх зацікавленим сторонам.

Taught by

Google Career Certificates

Reviews

4.8 rating at Coursera based on 179 ratings

Start your review of Нестандартні рішення в маркетингу електронною поштою

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.