Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

İSPANYOLCA EĞİTİM SETİ - TÜM SEVİYELER

via Udemy

Overview

A1 - C2 Seviye İspanyolca Kursu: Tüm Gramer ve Kelime Bilgisi + Tercümeler, Testler, Eğitmenle Çözülen Alıştırmalar..

What you'll learn:
  • A1 - C2 Gramer konularının slaytlar ve tahta üzerinde detaylı anlatımı + "Ödevler, Testler ve Alıştırmalar"
  • İspanyol vatandaşı olan ve dili akıcı şekilde konuşan eğitmenden kelimeleri "aksanıyla" ve "kilit noktalarıyla" öğrenme imkanı
  • Kursa kaydolanlara özel grubumuz üzerinden "pratik yapma" ve "kelime oyunlarına" erişim imkanı
  • DELE gibi İspanyolca bilgi seviyesi ölçen sınavlarda başarı getirecek bir ders programı
  • İspanyolca dizi ve filmleri izleyerek yaptığımız çeviriler ve metin tercüme alıştırmaları
  • En sık kullanılan kelimeler, yüklemler ve tüm zamanların bir araya getirildiği ek dersler
  • Tüm bağlaçlar, zarflar, edatlar, işaret sıfatları, tanım edatları, dönüşlü yüklemler gibi gramatik konuların bol örnekli anlatımı
  • İspanyolcadaki "Tüm Zamanları" kapsayan 23 Haber ve Dilek Kipi + Infinitivo, Gerundio, Participio Formları, İstek ve Gereklilik Kipleri
  • Sözlükler, yüklem çekimleyen siteler, sık kullanılan deyimler, İspanyol Kültürü gibi her yerde bulunamayan bilgilere erişim imkanı
  • Metin tercümeleri, dialog örnekleri, ders tekrarları, farklı tarzda sınav yöntemleri ile zenginleştirilmiş bir müfredat

Udemy´nin en kapsamlı İspanyolca kursuna hoşgeldiniz. Bu kursta tüm gramer konularının yanı sıra, İspanyolcada en sık kullanılan kelime ve cümle yapılarını öğreniyor, kısa hikayeler ve popüler dizileri hem İspanyolca´dan Türkçe´ye hem de Türkçe´den İspanyolcaya tercüme ediyoruz. İspanyolca deyimler ve yazım kuralları gibi her yerde bulunamayan konular da kursumuza dahil edilmiştir. Ödevler, testler ve eğitmenle çözülen alıştırmalardan oluşan sınav çeşitliliği sayesinde eğitim boyunca öğrendiklerinizi sınama imkanınız olacak.Bu kurs, özellikle dil bilgisi konuları için, görsel zekamızı kullanarak daha hızlı öğrenebileceğimiz yöntemlerle geliştirildi ve bu nedenle bol resimli örneklerle zenginleştirildi. Kısacası İspanyolca gramer, kelime bilgisi ve alıştırmalarla birlikte tam ve kapsamlı kursa ömür boyu erişiminiz olacak. Tüm bunları tek bir kursta birleştirip piyasada başka yerde bulunamayacak bir fiyata sunarak eğitim hayatınıza ufak bir katkıda bulunabilmek istedim. Başarabilirsem ne mutlu bana!.. :)

İspanya´da yaşayan ve bu dili her gün akıcı şekilde konuşan, sorularınıza cevap veren bir eğitmenden ders almak ister misiniz ? Bu şekilde ezberin dışına çıkarak, klasik müfredatta veya kitaplarda karşılaşılması zor olan kilit noktaları öğrenciye aktarabilmek mümkün oluyor. Ayrıca Latin dil ailesine mensup diller aksanı yüzünden güzeldir; yani bu dilleri gösteren kişinin telaffuz şekli öğrenim hayatınızda kalıcı bir yer edinecektir. O yüzden bir dil kursunu seçerken bu noktalar göz önünde bulundurulmalıdır.


Öğrencilerimden Gelen Yorumlar:

★★★★★ Halil İbrahim Özdemir: Udemy'de gördüğüm en iyi Türkçe kaynak diyebilirim. Anlatım güzel, ders süreleri sizi sıkmıyor. Tahtada anlatım ve ödevlerle öğrendiklerinizi pekiştiriyorsunuz.

★★★★★ Gözde Yüksel: Klasik ispanyolca anlatımlarının aksine nokta atışı bir eğitim hazırlanmış çok teşekkürler.

★★★★★ Banu Gülsoy: Elif hocayı zaten önceden biliyordum, bana İspanyolca aşkını veren kişilerden biri, bu kursa rastlayıp bir heves başladım ve 100 günde bitirdim. Daha erken daha geç bitebilir, bu kişinin kendi planlamasına bağlı. Kaynaklar, PDF'ler inanılmaz faydalı. Anlatımı çok sade ve yalın. Herkes öğrenebilir diye düşünüyorum.

★★★★★ Rukiyenur Nacar: Hocanın anlatımı okul hayatımda ve online kurslarda gördüğüm en iyi anlatım şekli. Takılmadan anlatıyor, ses tonlamasından her şeye mükemmel bir öğretmen. Kısacası gözünüz kapalı alabilirsiniz.

★★★★★ Merve Talun: Derslerde İspanyolca ve İspanyol kültürüne dair tüm temel bilgilere değiniliyor. Eğitmenin aksanı da çok iyi. Detaylı ve özenli hazırlanmış bir kurs, herkese tavsiye ederim.

★★★★★ Ramazan Yaşar: Arkadaşlar kesinlikle tavsiye ederim. Hocamız çok ilgili. En önemlisi de çok aktif. Bi uygulama üzerinden beraber ispanyolca hem konuşup hem birbirimize tavsiyelerde bulunuyoruz. Ayrıca hocamız İspanya da yaşamış yani kültürüyle birlikte anlatıyor. Bu çok önemli bir sebep. İspanyolca öğrenmek isteyen varsa gerçekten direk bu kursu alsın. Ben Udemy´dekileri araştırdım kesinlikle en iyisi bu.

★★★★★ Rümeysa Atay: Ders saatleri yeterli , gerekli konuların üzerine değiniliyor. Sorunla karşılaşırsak eğitmenimiz hemen dönüş yapıyor. Dersler ayrıntılı şekilde anlatılıyor. Harika çok memnun kaldım.

★★★★★ Ferda: İspanya’da yaşayan bir Türk’ün , kendi dilimizde bize İspanyolca'yı anlatması daha anlaşılır. Türkçe’ye hakimiyetin de olması anlamayı kolaylaştırıyor. Kursu takip etmeye devam edeceğim. Kısa sürede birçok kelime öğrendim, daha da geliştireceğimi düşünüyorum. Sempatik ve güler yüzlü birinden dil öğrenmek keyifli olacak.


Barselona Üniversitesinde 2 yıl boyunca İspanyol Dili ve Kültürü alanında yaptığım ihtisası ve 10 yılı aşkın süredir İspanya´da yaşamanın getirdiği birikimi esas alarak, çok sevdiğim bu dili çoğunlukla slaytlarla bazen de tahta karşısında aktarıyor olacağım. Bu kurs sayesinde 200´den fazla derse ve tüm seviyeleri kapsayan 28 saatlik bir eğitim programına "ömür boyu" erişim imkanınız olacak. Kursumuzda İspanyolca dizileri izleyerek yaptığımız çeviri alıştırmaları, günlük hayatta en çok kullanılan kelimeler, yüklemler, deyimler ve deyişler, tüm zaman kiplerinin bir araya getirilerek anlatıldığı ek dersler ve karşılaştırmalarını bulabileceksiniz. Bilgilerinizi ölçebileceğiniz testler, quizler ve ödevlerin yanı sıra birlikte alıştırmalar, metin tercümeleri ve dialog çalışmaları da yapıyor olacağız. Ayrıca her yerde rastlanılamayan ortografía yani yazım kuralları ile öğrendiklerinizi pekiştirmenizi sağlayacak tekrar dersleri de bu kursta yer almaktadır. Son bölümde genel kültürünüze katkıda bulunacak ve bu dilin konuşulduğu ülkeyi tanımanıza vesile olacak bonus bilgiler de sizleri bekliyor :) Kursumuz henüz bu platformda yeni ancak sizlerden gelen geri dönüşler ilham verici; o yüzden öğrencilerin fikirleri ve dersler hakkındaki görüşleri büyük önem taşıyor.

İspanyolca aksanı ve kendine has okunuşu nedeniyle kulağa hoş gelen bir dildir. Bu noktada eğitmen seçimi büyük önem taşır. Öğreten kişinin altyapısı, donanımı ve telaffuzu, öğrencilerin dili ne derece sağlıklı bir şekilde öğreneceğini belirler. Özellikle İspanyolca gibi farklı harflere sahip bir dili, ileride yanlış öğrenilen bilgilerin düzeltilmesi daha zor olacağından, en başından aksanıyla öğrenmek gerekir. Eğer sizler de İspanyolca dilini en az benim kadar seviyorsanız, ben bu dili bir İspanyol gibi, doğru ve akıcı şekilde konuşmak istiyorum diyorsanız doğru yerdesiniz demektir :)

İspanyolca farklı kıta ve ülkelerde, 500 milyondan fazla insan tarafından konuşulmaktadır. Bu yüzden özellikle Arjantin, Kolombiya, Venezuela gibi Latin Amerika ülkelerinde, bazı kelime ve aksanlarda küçük değişiklikler yaşanır. Dinlediğimiz çoğu popüler İspanyolca şarkı, Latin sanatçılar tarafından seslendirildiği için, bu durum özellikle şarkı dinlerken karşımıza çıkar. Kurs boyunca Avrupa kıtasında konuşulan ana İspanyolca dilini öğreniyor olacağız. Kursumuzdaki ders ve telaffuzlar ona göre titizlikle hazırlanmıştır. Arada sadece bu tarz ufak aksan farklılıkları söz konusu olduğu ve tüm gramatik yapı aynı olduğu için, nereye gidersek gidelim, konuştuğumuz İspanyolca - Latin veya İspanyol farketmeksizin - tüm bu dili konuşan insanlar tarafından net şekilde anlaşılmaktadır. O yüzden bu kursu bitirdiğinizde 500 milyon insanın konuştuğu bir dili biliyor olacaksınız. Bu arada bir not daha düşelim: İspanyolca konuşan nüfusa "Hispanohablante" denmektedir, yani bu kelime genel olarak, hem İspanyolları hem de Latin Amerika´da ya da Dünya´nın farklı yerlerinde bulunan ve ispanyolca dilini konuşan tüm bireyleri kapsayan ifadedir. İspanyolcanın hangi aksanı öğrenilirse öğrenilsin evrensel olarak geçerlidir. Gene de İspanyolca diyince akla ilk olarak İspanya´da konuşulan İspanyolca gelmektedir.

Biz Türklerin özellikle "e" harfinin söylenişine dikkat etmesi gerekir. Çünkü Türkçe´de oldukça açık telaffuz edilen e harfi, İspanyolcada, aksan farkı gözetmeksinizin, kapalı "e" şeklinde telaffuz edilir. Buna alışmak zaman alsa da en baştan itibaren, harfleri doğru şekilde duymak ve seslendirmeye başlamak, bu dili ve İspanyolcanın kulağa hoş gelen o konuşma şeklini doğru öğrenmemizi sağlayacaktır.

Bildiğiniz üzere bir dili sadece gramatik düzeyde öğrenmek yetmez, pratik de çok önemlidir. Bu kursa kaydolanlar, şimdiden bir sürü öğrenci arkadaşımızın yer aldığı, aralarında pratik yaptığı ve kelime oyunları oynadıkları ücretsiz bir platforma da erişim hakkına sahip. O yüzden bu kurs hem gramer, hem dil bilgisi hem de pratik yapma açısından destekleniyor.

En sağlıklısı kurs içeriğini gelip kendi gözlerinizle görmek ve karar vermek tabii ki; o yüzden bu dili doğru bir şekilde öğrenmek ve konuşmak isteyenlerdensiniz hepinizi beklerim. İspanya ́da yaşadığım 10 yıllık birikimi ve bu dili okuduğum süre boyunca öğrendiğim her şeyi sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum.

Muchas gracias! :)


İspanyolca Öğrenmek İçin Neden Bu Eğitim Setini Tercih Etmeliyim?


  • İspanyolcayı aksanıyla öğrenme imkanı


  • Slaytlarla birlikte bazı ders konularının tahta anlatımı ile desteklenmesi


  • Ödevler, testler ve eğitmenle çözülen alıştırma videoları sayesinde öğrenilen bilgilerin sürekli olarak tekrarlanması


  • A1-C2 Seviyelerini kapsayan tüm konulara ve fazlasına piyasadaki pek çok kurstan daha uygun fiyatlara sahip olabilme imkanı


  • Bu kursa kaydolanların erişebildiği uygulama sayesinde, sizler gibi İspanyolca öğrenen kişilerle dersler hakkında konuşabilme ve sesli ya da yazılı pratik yapabilme imkanı


  • Derslerle ilgili aklınıza takılan her tür soruyu eğitmene danışabilme


  • Tercümeler, en sık kullanılan dialoglar, ders sonrası öğrendiklerinizi ölçebileceğiniz farklı sınav yöntemleriyle desteklenmiş; kapsamlı, planlı ve hedef odaklı bir eğitim programı


Çoğu dil kursu sadece müfredatı anlatırken; ana dili İspanyolca olanların hangi kelimeleri daha çok kullandığı veya hangi kelimelerin internetteki sözlük anlamlarının hatalı olabileceği hakkında detaylara değinmez. Buna benzer kilit noktaları bilmek için dilin konuşulduğu ülkede yaşamış olmak gerekir. Bu eğitim setiyle aklınıza takılan her tür sorunun cevabına erişim imkanınız olacak.


GÜNCELLEME - EKİM 2021


  • Bir dilin en iyi konuşularak ve dinleyerek öğrenildiğini göz önünde bulundurarak, 10. Bölümdeki La Traducción - Çeviri Çalışmalarına “Dizi Çevirileri” eklendi. La Casa de Papel ve Elite gibi popüler İspanyol dizilerinde geçen bazı dialogları Türkçe´ye çevirerek birlikte alıştırma yapıyoruz.


BÜYÜK GÜNCELLEME - MAYIS 2021


13 saatlik ders programı 27 saate çıkarıldı. B2-C2 arasındaki seviyeler de kursumuza eklendi. Şu andan itibaren İspanyolca Eğitim setimiz "Tüm Seviyeleri" kapsamaktadır.


  • A2 seviyesine 56. ders olan “Pronombres Personales de Objeto” yani Doğrudan ve Dolaylı Nesne Zamirleri eklendi. Bu dersi takiben yeni bir test de mevcut.


  • B1 seviyesine 96. ders olarak yeni bir zaman kipi eklendi: Presente de Subjuntivo yani Geniş Zaman Dilek Kipi. Bu dersi takiben 97., 98., 99. ve 100. dersler de yeni ve birlikte çözümlediğimiz alıştırmalar ile haber kipi & dilek kipi karşılaştırmasının yapıldığı dersleri kapsıyor. Ayrıca 101. derste Gustar yükleminin yeni bir kullanım şeklini öğreniyoruz.


  • Testlerin ve ödevlerin sayısı arttırıldı.


  • Normalde pek çok kursun müfredatında yer vermediği ancak doğru telaffuzda önemli bir yeri olan "İspanyolcada Vurgu ve Aksan" yeni bir ders olarak eklendi. Böylece tilde (´) işaretinin İspanyolcada neden ve nasıl kullanıldığını öğreniyor olacağız.


  • Los dichos yani İspanyolcada en sık karşımıza çıkan deyim ve deyişler bir araya getirildi ve ders olarak kursumuza eklendi.


  • Öğrenciye kolaylık sağlamak adına "İspanyolcadaki Tüm Zamanlar (Haber ve Dilek Kipleri)" tek bir indirilebilir kaynakta ve derste toplanarak tekrar örneklendirildi.


  • Kursumuza yeni tercümeler, metin okuma ve anlama alıştırmaları eklendi.


BÜYÜK GÜNCELLEME - ŞUBAT 2021


3,5 saatlik ders programı 13 saate çıkarıldı. Pek çok gramer konusu, özellikle zaman kiplerinin anlatımları genişletildi ve tahta karşısında bire bir anlatımları eklendi.


  • Öğrencilerden gelen sorular doğrultusunda kursun ilk dersi olan İspanyol alfabesi, yeni anlatımlarla zenginleştirildi ve İspanyolcada en sık kullanılan kelimeler dersine yeni kaynaklar eklendi.


  • Ödevlerin ve eğitmenle çözülen alıştırmaların sayısı arttırıldı.


  • Yeni tercümeler, dinleme alıştırmaları ve dialoglar eklendi.


  • Yüklem çekimleri daha detaylı anlatıldı. Por ve para edatları, gustar yükleminin kullanılışı gibi temel konularla ile ilgili tahta anlatımları ve yeni slaytlar eklendi.



Tüm bunların İspanyolca öğrenme sürecinize katkıda bulunması dileğiyle..


Elif Bala


Bu kurstaki tüm içerikler 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile bu kanunun 13.maddesine dayanılarak hazırlanan Fikir ve Sanat Eserlerinin Kayıt ve Tescili Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca korunmaktadır. İzinsiz kullanımı ve çoğaltılması kanunen yasaktır. © texto: Elif Bala

Taught by

Elif Bala

Reviews

4.6 rating at Udemy based on 5623 ratings

Start your review of İSPANYOLCA EĞİTİM SETİ - TÜM SEVİYELER

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.