Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

Alıştırmalarla SQL Öğreniyorum

via Udemy

Overview

Bu kursta SQL dilini gerçek hayat senaryoları üzerinden alıştırmalarla öğreneceksiniz.

What you'll learn:
  • Alıştırmalar ile sql pratikleri
  • Gerçek hayat verilerini sorgulama
  • Farklı senaryolar üzerinden analitik düşünebilme

Arkadaşlar merhaba,

Bildiğiniz üzere SQL ve Microsoft SQL Server üzerine bir çok eğitim hazırlıyorum ve bu eğitimler sizlerden büyük ilgi görüyor. Bunun en büyük sebebi şüphesiz sizlerle doğru frekansı yakalamak adına yapmaya çalıştıklarım.

Kursların iyi anlaşılması adına sürekli gerçek senaryolar, gerçek veriler ve gerçek hayat hikayeleri üzerinden dersler hazırlamaya çalışıyorum. Bu noktada sanırım bir miktar başarılı olduğumu düşünüyorum. Zira SQL gibi spesifik bir konuda 100 ülke ve 25.000+ öğrenciye ulaşmış durumdayız.

Bir çok noktada kursları daha iyileştirme noktasında neler yapabileceğimize kafa yoruyoruz ve bu noktada sizlerden gelen geri dönüşleri de dikkate alarak en çok talebin daha fazla Pratik, ödev ve soru cevap konularında geldiğini gözlemledik.

Bu konuya ben de çok katılıyorum. Bir konuyu en iyi öğrenmenin yolu o konuda Pratik yapma ile doğrudan orantılı ve belki de bu alıştırma eğitimleri eğitimin kendisinden daha önemli ve daha zengin içeriğe sahip olmalı diye düşünüyorum.

Bu kursta bir çok farklı senaryodan bir çok farklı şekilde sorgulama örnekleri ile karşılacaksınız.

Sorular 1’den 5’e kadar zorluk derecesine göre sınıflandırılmış durumda ve her bir soruyu sorduktan sonra önce sizin yapmanızı bekliyoruz sonrasında ise nasıl çözüldüğünü yine video ile anlatıyoruz.

Bu kursu almak için temel anlamda sql cümlelerini bildiğini varsayıyoruz. Şayet bu konuda eksikliğin varsa, yine Udemy’de alanının en çok satan etiketine sahip Uygulamalarla SQL Öğreniyorum kursunu almanı özellikle tavsiye ederim.

Mevcut bilgilerini unutulmayacak derecede geliştireceğin ve belli zaman aralıklarında sürekli yeni senaryo, soru ve veri setlerinin ekleneceği bu kursu kaçırmamalısın.

Hadi başlayalım!

Taught by

Ömer Çolakoğlu and Veri Bilimi Okulu

Reviews

4.8 rating at Udemy based on 1201 ratings

Start your review of Alıştırmalarla SQL Öğreniyorum

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.