Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

Basitten İleriye Excel

via Udemy

Overview

Projeler ile Excel Öğreneceğiz

What you'll learn:
  • Excel için temel yapıyı öğrenmiş olacaklar.
  • Bir Proje bitirmiş olacaklar.

NOT : Basitten İleriye Excel Kursu Ücretsiz bir kurstur. Kursu tamamladığınızda excel adına bir şeyler öğrendim ben bu işi başaracağım diyorsanız "Basitten İleriye Excel ++" kursunu satın alabilirsiniz.

Günümüzde hemen hemen her bilgisayarda yüklü olmasına rağmen en az bilinen programdır EXCEL. Nedeni ise ilginçtir. Excel bilmek o işi yapıyor olmak anlamına gelmez. Excel bir araçtır. Oldukça kullanışlı ve pratik çözümler ile sizidoğru analiz ve sonuçlara ulaştırır. En büyük sorunlardan birisi isebilgisayar kullanma becerisine sahipbireylerin her işi bilgisayar başında çözmeyeçalışmalarıdır. Bu noktada excel sizin işinize yaramayacak, girilen veriler, hesaplamalar bir müddet sonra çöp olacaktır.
Örneklendireyim, Excelde bir problemi çözmek ya da ilgili taraflara işlerini planlamaları ya da çözmeleri için veri sağlamak istiyor olalım. Bu hemen excelde bir şeyler yapalım anlamına gelmez. İlgili kişiler ile iş ve işlemler hakkında detaylı görüşmeler yapmanız ve bir çok bilgiyi defalarca gözden geçirmeniz hatta o işin yapıldığı alanda saatlerce belkide günlerce gözlem yapmanızanlamına gelir.Yani o işi öğrenmeniz anlamına gelir. Öyle ki o işi yıllarca yapmış kişilerden daha iyi öğrenmek durumundasınız vebuna da mecbursunuz. Aksi halde biri gelir bu işleri sizin yerinize planlar, önünüze bir excel sayfası koyar sizde mesai saati bitimine kadar kendinizi veri giriş operatörü olarak bulursunuz. Bu demek değil ki veri giriş operatörü olmak kötü bir şey, hayır değildir. Bu da bir iştir tıpkı taksi şoförü olanbirinin aynı yollardan defalarca gidip gelmesi gibidir. Çoğumuzda çalışan birinin önünde açık bir excel sayfası gördüğümüzde onun excel bildiğini düşünmemize neden olur.Excel bilmek nasıl anlaşılır. Araç kullanan biri yolculuk esnasında tekerleği patladığında araç yardım bekliyorsa bu excel bilmiyor eğer araçtan inip tekerleğini değiştirip yoluna devam ediyorsa bu kişi excel biliyor diye düşünebilirsiniz.
Şöyle ki, excel kullanabilen kişi bir problemle karşılaştığında bunu yardımsız (çözüm şekli önemsiz) çözebiliyorsa excel dünyasında yadsınamaz bir başarı sahibidir. (Çözüm için sadece kendi olanakları kullanarak, kitaplar okuyarak, dakikalarca süren videolar izleyerek, bilgisayar başında saatler harcayarak bunu başarır). Şunu yapan pek başarı sahibi olamaz. "Şöyle bir problemim var bunu benim yerime yapar mısın". Onun yerineşöyle soran kişi "bir problemim var çözüm için önerilerin var mı"

Excel dünyasına hoş geldiniz. Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak daha iyi olacak :)


Taught by

Muhammet Candaş

Reviews

4.3 rating at Udemy based on 10678 ratings

Start your review of Basitten İleriye Excel

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.