Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

Sıfırdan Fikir Üreterek Patentini Al ve Patent Danışmanı Ol

via Udemy

Overview

Patent Danışmanı Mesleğini Edin. Sıfırdan Fikir Üretmeyi ve Patent Almayı Öğren. Düşün, Üret ve Kendini Geliştir.

What you'll learn:
  • Patent danışmanı olun ve ücret karşılığı patent/faydalı model alma hizmeti verin
  • Sıfırdan fikir üret, tarifname, istemler ve özet yazılarını yazarak patentini al ve sat!
  • Fikir üretme yöntemiyle (alan, problem, çözüm ve yorumlama) sıfırdan fikir oluşturun
  • Fikri ürettikten sonra araştırma yaparak fikri değerlendirmeyi öğrenin
  • Patent belgenizi CV'nize ekleyerek işverenleri etkileyin
  • Patent alırken "Araştırma" ve "Resmi Yazı Yazma" konularında kendinizi geliştirin
  • Fikir üretip patent almayı alışkanlık haline getirerek daha üretken bir insan haline gelin
  • TÜBİTAK 1602 destek programıyla patentinizi uluslararası aşamaya ücretsiz taşıyın (TC vatandaşı olma şartıyla)
  • Destek programıyla uluslararası aşamada patent alarak TÜBİTAK tarafından 10.000₺'lik ödüle sahip olun!

*Udemy Üzerinde En Çok Beğeni Alan Türkçe Hızlı Okuma, Hızlı Öğrenme Kursu Eğitmeninden*

Öğrencilerimizden Gelenler:

"bu kursu diğer dersinizden sonra almama rağmen daha erken dinleyip bitirdim Anlatımınız beni etkiledi kendimi birkaç patent sahibi gibi görmeye başladım.Tekrar özümseyerek dinleyip kağıt kalem kullanarak tekrar tekrar dinleyeceğim ağzınıza sağlık selametle kalın."

İbrahim Erdoğdu


"Kısa ama özlü bir anlatım olmuş. Bir patent başvuru süreci fikir aşamasından sonuna kadar teorik bilgilerin yanısıra örneklerle desteklenerek ele alınmış. Bence gayet anlaşılır ve faydalı bir iş çıkarılmış."

Murat Kocas

*****

Tarih boyunca insanlık olarak elde ettiğimiz en büyük başarılar düşünerek ve üreterek elde edildi. 100 yıl önce ABDpatent ofisi başkanı Charles Duell, "İcat edilebilecek her şey icat edildi." cümlesini kurdu. Son 1 yılda hayatımızdaki değişikliklere bakarak dahi bunun doğru olmadığını söyleyebiliriz. Her yıl ürünler değişiyor, yenileniyor ve gelişiyor. Her yenilik, bir problemi daha hayatımızdan çıkararak yeniliği bulan şirkete veya şahısa ciddi gelir olarak dönüş sağlıyor. Yenilik ise tabii ki düşünerek ve üreterek ortaya çıkıyor.


Düşünmek ve üretmek, artık herkes için kaçınılmaz hale geldi. Bu ikisini barındırmayan mesleklerde her geçen gün iş yükü artıyor ve maaşları artıyor gibi görünse de paranın değerine kıyasla gitgide azalıyor. Yapay zekanın gelişimiyle beraber yok olma tehlikesiyle dahi karşı karşıya kalınacak. Aksi yönde ise düşünen ve üreten insanlar, iş hayatında her zaman dikkat çekiyor ve dolayısıyla durmadan yükseliyorlar. Bir şirketten ayrıldıkları takdirde onları işe alabilecek onlarca şirket hazırda oluyor.


Bir Patentim Olsun kursu, düşünmeye ve üretmeye destek sağlıyor. Temelinde patent almayı öğretse de sıfırdan, yani fikir oluşturma aşamasından başladığı için üretken bir insan olmayı da öğretmiş oluyor. Fikrin aniden seçilmiş insanlara gelmesi algısını kırarak herkesi fikir üretmeye teşvik ediyor. Bunları yaparken de kursiyerlere ek gelir sağlayabilecekleri bir yeteneği öğretmiş oluyor.


Ben Abdullah Yılmaz, Udemy üzerinde en çok satan hızlı okuma ve öğrenme kursunun eğitmeniyim. Yeni bir şeyler üretmeye her zaman ilgi duyduğum için fikir üretmek ve patent almak konularında bolca tecrübe edindim. İlk projemde ambulanslara yönelik bir fikir geliştirdim. Radyo sinyalleri yayan bir cihaz vasıtasıyla ambulansın önündeki araçların radyolarına bağlanarak yolu açmak adına duyuru yapan bir cihaz üzerine patent başvurusu yaptım. Ardından benzer bir fikirle çok fazla trafik kazası gerçekleşen alanlarda yine radyo sinyalleri vasıtasıyla araçlara dikkatli olmalarını söyleyen bir cihazın başvurusunu yazdım. Bu süreçte, internette patent alma konusunda çok yetersiz içerik olduğunu fark ettim. Bunun yanında da ülke olarak patent konusunda çok geride olduğumuzu fark ettim. Üzülerek söylüyorum ki, Türkiye’de 200 yılda alınan patent sayısı ABD’de 10 günde alınan patent sayısına denk gelmektedir. Hem içerik eksikliğini kapatmak hem de patent konusunda bilinçlendirmek adına aylar süren araştırmalar ve çalışmalarımla bu kursu oluşturdum. Bunun yanında, eğitim sistemimizde eksikliği hissedilen ve çokça duyduğumuz soru olan "Nasıl patent alınır?" sorusuna hitap edecek bir eğitim sundum.

Kurs içerisinde teorik bilgiye takılı kalmamamız adına, uygulama videolarında sıfırdan gerçek bir fikrin patent başvurusunun yapılışına eşlik edeceksiniz. Dolayısıyla, sıkıcı ve sadece bilgi içeren kurslardan olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.


Kursta edinilen bilgilerle yapabileceğiniz birçok şey var. Dilerseniz patent danışmanı olabilir ve şahıslara, şirketlere patent alımlarında danışmanlık hizmeti verebilirsiniz. Kendi patentinizi alıp patentinizi bir şirkete satabilirsiniz. Patenti aldığınız takdirde CV’nize bunu yazarak işverenleri etkileyebilirsiniz. Fikir üretme yöntemlerine odaklanarak kendi iş fikrinizi geliştirebilir ve girişimciliğe adım atabilirsiniz. Hepsinin yanında fikir üretme, araştırma, resmi yazı yazma konularında kendinizi ciddi bir şekilde geliştirmiş olacaksınız Ek olarak da, fikrinizi uluslararası aşamaya Tübitak desteğiyle ücretsiz taşıyarak tescil alınması halinde 10.000₺'lik ödülü kazanabilir.


Kurs içerisinde önce patent ve faydalı model kısa bilgilendirmeler olacak ve hemen ardından, sıfırdan fikir oluşturmayı ve ardından da fikrinizi geliştirerek patent başvurusu haline getirmeyi öğreneceksiniz. Yine bu aşamalar arasında ön araştırma yapmayı ve fikrinizin daha önce patentinin alınıp alınmadığını nasıl araştıracağınızı öğreneceksiniz. Her aşamada, uygulama videoları vasıtasıyla kurs için geliştirdiğim fikrin oluşumu ve patent başvurusuna eşlik edeceksiniz. Teorik videoların tamamı animasyon ve yüksek ses kalitesiyle desteklenmektedir.


Bu kurs, Türkçe okuyup yazabilen ve internet bağlantısı olan herkese uygundur fakat naçizane uyarım fikir üretme aşaması eğlenceli olsa da sonrasında patent yazısı yazarken resmi yazı yazmanın katı kuralları can sıkıcı olabilmektedir. Ben elimden geldiğince bu kısımları kısa ve öz tuttum fakat yine de bu uyarıyı yapmak istedim.


Neden Patent Eğitimimizin Online Kurs Olması Daha Avantajlı?

  • Hazırlanan videolar için günlerce çalışma yapılıyor ve en ufak seslendirme hatası dahi düzeltiliyor. Konuşulan kelimeler ve cümleler defalarca kontrol ediliyor. Dolayısıyla, izleyiciye en kısa sürede en fazla bilgi verilmiş oluyor. Bir eğitim merkezinde 10 saatte verilen bilgi online kurs ile dakikalar içinde ve hatasız olarak veriliyor.


  • Güncellemeler ile kursa gelen yeniliklere devamlı olarak ulaşılabiliyor.


  • Fiyat olarak birçok eğitim merkezine kıyasla bedava sayılacak bir ücrete sunuluyor.


  • Kurs katılımcılarının yorumlarıyla kursun yararlılığına emin olunabiliyor.


  • Satın aldıktan sonra saniyeler içinde kursa başlanılıyordolayısıyla eğitim merkezindeki gibi bekleme süreleri bulunmuyor.


  • İzleyici daha eğlenceli vakit geçiriyor çünkü dersler animasyon, hareketli yazılar ve görseller ile anlatılıyor ve öğrencilerin geri bildirimleriyle devamlı iyileştiriliyor.


  • Öğretilen bilgilerin kaynaklarının da paylaşılmasıyla internet üzerinden bilgilerin doğruluğu ve güvenilirliği doğrulanabiliyor.


  • Soru&cevap bölümü ile herhangi bir zamanda eğitmenden birebir yardım almak mümkün oluyor.


Kursa ilgi duyduğunuz ve incelediğiniz için teşekkür ederim. Yerimizde saymamak ve ilerlemek adına durmadan düşünmeli ve üretmeliyiz. Patent sayılarının ülkelerin gelişmişlik ve zenginlik sayısıyla doğru orantıda gittiği artık araştırmalarla sabit durumda. Bizler de buna göz yummamalı ve kendimizi geliştirmeliyiz. Bu kursla beraber sizleri ve kendimi bu konuda geliştirmek için elimden geleni yapmaya hazırım. Her türlü sorunuz, öneriniz için bana ulaşmaktan çekinmeyin. Hala kararsızsanız ücretsiz videoları izleyebilir ve ardından fikir üretmek ve patent almak isterseniz kursu satın alabilirsiniz.


Not: Bu kursta buluş odaklı patentlerden bahsedilmektedir. Marka patenti kurs kapsamına girmemektedir.


Kursu bir kez satın aldığınızda sınırsız erişim hakkına sahip oluyorsunuz. Yani bütün gelecek güncellemeler de dahil olmak üzere bütün derslere sınırsız erişim sağlayabiliyorsunuz.

Tanıtım videosuna tıklayarak alt kısımdan ücretsiz derslere ulaşabilirsiniz.

Taught by

Abdullah Yılmaz

Reviews

5 rating at Udemy based on 237 ratings

Start your review of Sıfırdan Fikir Üreterek Patentini Al ve Patent Danışmanı Ol

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.