Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

C# İle Algoritma Öğrenin ! Sıfırdan İleri Seviyeye Algoritma

via Udemy

Overview

Günlük Hayattan Sorular İle Algoritma Ve C# Öğrenebilirsiniz ! Algoritma Ve C# Yazılım Geliştirme Kursu Güncel (2021)

What you'll learn:
  • Algoritma konusunda kendinizi geliştirip , günlük hayattan algoritma sorularıyla öğrendiğiniz bilgileri pekiştireceksiniz.
  • Günlük hayattan ve matematiksel bir çok soruyu görsel , akılda kalıcı şekilde çözeceksiniz.
  • Kaba kod ve algoritma geliştirmeyi tam anlamıyla öğreneceksiniz.
  • C# dili ile algoritma sorularını çözmeyi öğreneceksiniz.
  • Öğrendiğiniz bu şeyleri gerek programlama derslerinizde gerek yazılım ve programlama hayatınızda bol bol kullanacaksınız.

Bu kursu hazırlarken genel amacım yazılıma adım atmak isteyen veya kendini bu alanda geliştirmek isteyen insanlara yardımcı olmaktı. Kursun içeriğini elimden geldiğince sık şekilde güncelleyeceğim. Sık sık yeni algoritma soruları eklenecek. Bu kurs ile beraber öncelikle temel algoritma konularından bahsettim. Bu konular içerisinde değişkenler , diziler , döngüler , if-else blokları gibi temel ve programlama için şart olan konular bulunmaktadır. Konulardan sonra ise günlük hayatta karşılaşabileceğiniz sorulardan bir çoğunu çözdüm. Günlük hayatınızda veya üniversitedeki algoritma derslerinizde karşınıza çıkabilecek bir çok problemi çözdüm. Sonrasında ise CodeSignal isimli web sitesini kaynak alarak birkaç tane üst düzey algoritma sorusunu çözdüm. CodeSignal web sitesinde şirketlerin mülakatlarında sorduğu soruları ve daha bir çok algoritma sorusunu bulabilirsiniz. Tüm bu sorular öncelikle algoritma halinde çözülüp sonrasında C# programlama diline geçirilmektedir. C# programlama diline geçirildikten sonra çalıştırılıp denenmektedir.


Sürekli Güncel Tutulacaktır

Kursu elimden geldiğince güncel tutacağım. Güncel algoritma soruları her ay kursun ana sayfasına yeni bir bölüm olarak eklenecektir. Sizin de algoritma ile ilgili çözülmesini istediğiniz sorularınız varsa Udemy üzerinden bana mesaj atabilirsiniz. Gönderdiğiniz soruları çözüp kursun içeriğini ekleyebilirim :)


Üniversite Derslerine Yardımcı Bir Kaynaktır

Üniversitede Algoritma ve türevi olan bir dersiniz varsa bu kaynak sizin için mükemmel olacaktır. Üniversite derslerinizde görebileceğiniz tarzdaki algoritma sorularına yer verdim. Bu soruların çözümleriyle beraber çözüm mantıklarından da bahsettim.


Görsel Kaynaklarla Ve Çizimlerle Anlatım Kullanılmıştır

Derslerin bazılarında daha iyi anlaşılması için çizimlere ve görsel kaynaklara başvurdum. Gerektiğinde bazı uygulamalar aracılığıyla kendi ekranımda çizim yaptım , gerektiğinde internetten ulaştığım bazı görselleri kullandım. Algoritma ile çalışırken çoğunlukla görsel anlatımlara başvurmak izleyiciler açısından dersleri çok daha anlaşılır kılmaktadır.


Akış Şemaları Anlatılmaktadır

Akış şemaları artık çok fazla karşımıza çıkmasa da algoritma konusunda kullanılabilecek bir araçtır. Bu kursta akış şemalarından ve temel kurallarından , bloklarından bahsettim.


Neden Bu Kursu Tercih Etmeliyim ?

Bir şeyi bilmek ile o şeyi uygulayabilmek çok farklıdır. Örneğin for döngüsünün ne olduğunu çok iyi bilebilirsiniz fakat bu bilginizi nerede kullanacağınızı bilmek çok daha önemlidir. Bu kurs ile öncesinde temel konuları öğreneceksiniz sonrasında ise öğrendiğiniz bu temel konuları nerede çok verimli ve düzgün şekilde kullanacağınızı öğreneceksiniz. Programlama ve yazılım dünyasına adım atmak için anlatılması gereken her şeyi anlattım. Ve 40'a yakın Algoritma sorusunu önce algoritma halinde sonrasında C# programlama dilinde çözdüm ve çalıştırıp denedim. Bol bol örneğin çözüldüğü bir kurs oluşturdum. Bu kurs ile programlamaya adım atabilir veya kendinizi geliştirebilirsiniz !

Taught by

Emir Görkem Özdemir

Reviews

4.9 rating at Udemy based on 185 ratings

Start your review of C# İle Algoritma Öğrenin ! Sıfırdan İleri Seviyeye Algoritma

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.