Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

Çocuklar için Python ile Programlama

via Udemy

Overview

En Temelden Python Programlamaya Başlamak İsteyenler İçindir

What you'll learn:
  • Python programlama
  • Algoritmik zeka
  • Program geliştirme

Çocuklarımız bizim geleceğimizdir.

Onların geleceğini hazırlamak her geçen gün daha da zorlaşıyor. Geçmişteki öğrenme anlayışları, yöntem ve teknikleri ile çocuklarımızın bizden istediklerini onlara veremeyiz.

Moore yasasının bir sonucu olarak çağımızda verinin hızla akmasına ve bilginin olabildiğince çabuk değişimine şahit oluyoruz. Çocuklarımıza verdiğimiz eğitimin önemini her geçen gün kaybetmesi sonucu onlardaki motivasyon eksikliğini görüyor ve gözlemliyoruz. Hayal gücünün bilgiden daha değerli olduğunu kavrıyoruz.

Çünkü önyargılar, saplantılar ve kaygılar olmadığı zaman ve yeterli bilgi imkanı onlara tanındığı zaman ortaya koyabileceklerinin sınırı yoktur...

Bu kursta

  1. Neden python ile başlamanız gerektiğini kavrayabilecek ve programlamaya adım atabileceksiniz.

  2. Python için gerekli olan yazılımların kurulum aşamalarını yapabilecek ve arayüzlerini tanıyabileceksiniz.

  3. Adım adım projeleri kodlayacak ve geliştirebileceksiniz.

Python programlama dili veri bilimi, makine öğrenimi, sistem otomasyonu, web ve API geliştirme ve daha fazlası için bir temel yapıdır.

1991'den beri Python programlama dili sadece gereksiz programlar için tamamlayıcı bir dil olarak değerlendiriliyordu. Hatta “Automate the Boring Stuff” (Türkçe'ye "Sıkıcı Şeyleri Otomatikleştiren" olarak çevirebileceğimiz popüler bir kitap) adında bir kitap dahi yayınlanmıştır.

Bununla birlikte son birkaç yılda Python modern yazılım geliştirme, altyapı yönetimi ve veri analizinde birinci sınıf bir programlama dili olarak ön plana çıkmıştır. Artık hackerlar için bir arka kapı oluşturucusu değil, web uygulaması oluşturma ve sistem yönetiminde önemli rol alma, veri analizleri ve makine öğreniminde parlayan bir dil olarak ün kazanmıştır.

Python’un Önemli Avantajları

Python programlama dili yeni başlayanlar veya Python'da uzmanlaşanlar için önemli avantajlara sahiptir.

Python Programlama Dili Kullanmak ve Öğrenmek Oldukça Kolay

Diğer karmaşık program dillerini öğrenmek çok zaman alır ve kullanım alanları büyük olmasından dolayı kullanımını öğrenmek çok zordur. Ancak Python sözdizimi hem okunabilir hem de ileriye dönüktür. Öğrenim, kararlı programlama dili sayesinde basittir. Yeni başlayanlar için de ideal bir seçim olarak ön plana gelir. Sonuç olarak, Python kullanarak program geliştirmeye yeni bir adım atmış olan herkes hızlı ve basit şekilde ilerleme kaydedebilir. Diğer karmaşık dillere göre basitlik söz konusu olduğunda, en önde yer almaktadır.

Python Uygulanabilirdir ve Kullanım Çerçevesi Oldukça Geniştir

İsminin az duyulmasına rağmen, yazılımcılar arasında hem popülerdir hem de yaygındır. Github projelerinin birçoğu Python tabanlıdır. Hatta Tiobe Index ve Github gibi programlama örneklerinin sıralandığı sistemlerde, Python tabanlı programları en üst sıralarda göstermektedir. Kullanım alanı en küçük işletim sistemlerinden en büyük işletim sistemlerine kadar birçok OS tarafından desteklenmektedir. İnternette yer alan büyük yazılım kütüphanelerin ve API-destekli servislerin mutlaka Python tabanlı bindings ya da wrappers’ları vardır. Bundan dolayı Python, bu servisler ile serbestçe arayüz oluşturur veya bu kütüphaneleri doğrudan kullanır. Yazılım dilleri arasında en hızlısı olmasa da çoklu platformlarda kullanılması bir adım önde olmasını sağlamıştır.

Python Basit Bir Dil Değildir

Lütfen

kurs boyunca sorularınız olur, görüş ve önerileriniz olur bana çekinmeden bildiriniz. 24-48 saat içerisinde yoğunluğuma göre elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım. Sizden tek ricam #hater olan kişilere karşı kursumu değerlendirirken yapılması gerekenler olursa bana özelden yazarsanız sevinirim. Ekleme, çıkarma ve güncelleme konusunda son derece açığımdır.

İçerde görüşmek dileğiyle, mutlu ve bol #kodlamasaati olan günler dilerim :)

Taught by

Kodlama Saati

Reviews

3.4 rating at Udemy based on 60 ratings

Start your review of Çocuklar için Python ile Programlama

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.