Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

GNS3 Network Simülatör Eğitimi

via Udemy

This course may be unavailable.

Overview

GNS3 İle CISCO, HP, Fortinet vb. Cihaz İmajlarıyla Network Projelerinizi Kendi Ortamınızda hazırlayıp test edebilirsiniz

What you'll learn:
  • GNS3 Yazılımı Kullanım Amaçları
  • GNS3 Kurulumu
  • GNS3 İmajları
  • GNS3 Network Cihazları
  • GNS3 Vmware Workstation Entegrasyonu
  • GNS3 Proje Oluşturulması
  • GNS3 İle Projelerin Yapılması
  • GNS3 İle Projelerin Kaydedilmesi

Bu kursun amacı tamamen network ve sistem alanında çalışan veya çalışmak isteyen kişilerin kendi ortamlarında network projelerini geliştirerek çalışabilmeleri için alt yapı sağlamaktır. Bu yazılım sayesinde en komplike network cihazlarını sanki cihaz önünüzdeymiş gibi konfigüre edebilirsiniz. Projelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kurs içeriğinde network mimarilerini LAB ortamında test ederek similasyon çalışmaları yapabilmek için geliştirilmiş olan GNS3 Network similator yazılımına detaylı değindik. Yazılımın kurulum dosyalarının download edilmesinden başlayarak bileşenlerin kurulmasına router, switch, firewal vb. araçların imajlarının bulunmasına ve import edilmesine kadar geçen süreçleri detaylı ele aldık. GNS3 VmWare Workstation entegrasyonuna ince ayrıntılarına kadar değindik. Amacımız aslında bu kursun ücretsiz olarak yayında kalmasıydı fakat UDEMY kuralları nedeniyle ücretsiz olarak artık yayınlanamıyor. Süresi uzun olduğu için. Bizde bu kursu ücretli olarak tekrar yayına almaya karar verdik. Kısa süre içerisinde içeriği yeni videolarda ekleyerek zenginleştireceğiz.

Fortigate kursumuzda, Kurumsal Sistemlerde Zirveye Kursumuzda, CCNA ve CCNP kurslarımızda GNS3 üzerinde yaptığımız çeşitli LAB çalışmalarınıda içeriğe ekleyerek daha zengin ve anlaşılır bir sunum yaratmak niyetindeyiz.

Kurumsal mimarilerde kullanılan network topolojilerini VmWare Workstation entegrasyonuyla birlikte kullandık bu projelerde. Bu projeleri yaparak hem GNS3 pratiğinizi arttırıp hemde CISCO Windows Server Fortigate Firewall ürünlerinden kesitler görebileceksiniz.

Kursu izlerken hepinize başarılar dileriz :)

Bu Eğitimde Önemli Konulara Değindik:

1. GNS3 Nedir?

2. GNS3 Kurlumu

3. GNS3 İmajları

4. GNS3 Network Cihazları

5. GNS Vmware Entegrasyonu

6. GNS3 İle Projelerin Hazırlanması

7. GNS3 Örnek Proje Çalışması




Taught by

CB Academy

Reviews

4.3 rating at Udemy based on 127 ratings

Start your review of GNS3 Network Simülatör Eğitimi

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.