Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

Her Seviyeye Uygun Python Egzersizleri (Soru-Çözüm) : PYT102

via Udemy

This course may be unavailable.

Overview

Python bilginizi soru çözümleriyle egzersiz yaparak pekiştirin ve geliştirin. ProjectEuler soruları dahil!

What you'll learn:
  • Kolay, orta ve zor seviye python problemlerinin detaylı çözümlerini göreceksiniz.
  • Project Euler sorularının çözümünü öğrenerek matematiksel zekanız gelişecek.
  • Teoride kalan Python bilginizi uygulamaya geçirmeyi öğrenip daha hızlı geliştirme yapabileceksiniz.
  • Soru çözümleriyle analitik bakış açısı elde edeceksiniz.
  • Python sorularınızı eğitmene sorup videolu çözümünü bulabileceksiniz

Programlama dili öğrenmek aynı yabancı bir dil öğrenmeye benzer. Bir yabancı dilin tüm kelimelerini ve gramerini belli bir zamanda ezberleyebiliriz. Ancak pratik yapmadan maalesef o dili konuşur duruma gelemiyoruz. Python ise kolay öğrenilen bir programlama dilidir. Teorik kısmında çok zorlanacağınızı düşünmüyorum. Uygulama kısmında ise beynimizin çalışma prensibini değiştirmek gerekiyor. Python'u tüm yönleriyle öğrenmek bizi iyi bir yazılımcı yapmıyor. İyi bir yazılımcı olabilmek için karşılaştığımız çoğu problemi çözüyor olmamız gerekmektedir. Böylelikle programlama dili mantığını kavradıktan sonra çok kolay bir şekilde diğer dillere de geçiş yapabiliriz. Bunu yapabilmek için çok fazla pratik yapıp, problem çözmek gerekiyor. İşte bu kurs bunun için var.


Bu sitede çok başarılı bir şekilde Python anlatan eğitmenlerimiz var. Bu kursların hepsi birbirinden değerli olmasına rağmen kapsamlı ve detaylı bir şekilde sadece python soru çözümüne odaklanan bir kurs bulunmuyor. Bu kurs, sizin öğrendiğiniz pyhon bilgilerini pekiştirmek amacıyla oluşturulmuştur. Eğer Python hakkında hiçbir bilginiz yoksa sizin için hızlandırılmış python bölümü hazırladım. Bu bölümde hızlıca Python öğrenebilirsiniz. Python hakkında bilgi sahibi iseniz kısa ve özet bilgi olan bu bölümü geçebilirsiniz.


Kolay, orta ve zor seviye olan 3 farklı bölümde soru çözümleriyle karşılaşacaksınız. Kaynaklar bölümünde sorunun dökümanlarını bulabilirsiniz. Ayrıca GitHub profilimden tüm içeriği indirebilirsiniz. Videoyu izlemeden önce soruyu kendiniz çözmeye çalışırsanız bu kurstan maksimum verim alabilirsiniz.


Project Euler sitesindeki soruların çözümünü de farklı bir bölümde yayınladım. Bu problemler uluslararası biliniyor ve sizin matematiksel zekanızı çok fazla geliştirecektir. Bu bölümden çok iyi bir şekilde verim alacağınızı ümit ediyorum.


Sizinle beraber ben de kendimi geliştireceğim. Umarım hepimiz bu kurs sonunda Python'u içselleştirmiş şekilde akıcı konuşur duruma geleriz :)


************************************************************************

Çözemediğiniz sorularda benden destek alabilirsiniz. Zamanla sizin yorumlarınıza istinaden yeni sorular eklenerek kurs büyüyecektir. Yorumlarınız benim ve kursun gelişmesi için oldukça değerli.

************************************************************************

Taught by

Ceyhun Özdemir

Reviews

4.8 rating at Udemy based on 137 ratings

Start your review of Her Seviyeye Uygun Python Egzersizleri (Soru-Çözüm) : PYT102

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.