Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

Java ile Nesne-Merkezli Programlamaya Giriş

via Udemy

Overview

Java ve Nesne-Merkezli Programlama'nın temellerini öğrenin!

What you'll learn:
  • Java ile Nesne-Merkezli Programlama ya da Object-Oriented Programming with Java.
  • Programlamanın temelleri
  • Nesne-Merkezli Programlama
  • Java sertifika sınavlarına hazırlık
  • Algoritmik ve nesne-merkezli düşünme

Bu eğitim, dünyanın en yaygın dillerinden olan Java'yı ve nesne-merkezli programlamayı (OOP), en temelinden öğretmeyi hedefler.Eğitimi almak için, öğrenmeyi tutkuyla istemek dışında bir şart yoktur. Bu eğitimde "Java"nın kelime anlamından ve tarihinden başlayarak, satır satır nasıl kod yazılır, nasıl derlenir ve çalıştırılır, varsa hataları nasıl düzeltilir, tüm bunları keyifle öğreneceksiniz. Konular en başından kalıtım ve enuma kadar detaylı bir şekilde işlenecektir.

Eğitimde, Java SE’nin 14. sürümü kullanılmaktadır.

Eğitimin başında Java dilinin en temel özelliklerini, söz dizimi kurallarını (syntax & grammar), anahtar kelimeleri, yorumları, veri tiplerini ele aldıktan sonra Java ile yordamsal (procedural) ve nesne-merkezli (object-oriented) programlamaya derin bir şekilde girilmektedir. Dolayısıyla eğitimde for, while, if-else, switch-case vb. akış kontrol (flow control) yapılarından sonra nesne oluşturma, kurucular (constructors), nesne ve sınıf alanları ve metotları, statik ve this anahtar kelimeleri ve kalıtım/miras (inheritance) konuları ele alınacaktır. Ayrıca en çok kullanılan, String,Date, vb. sınıflar ile diziler (arrays) ve enum da eğitimin konuları arasındadır.

Bu eğitimde hem algoritmik düşünceye hem de nesne-merkezli düşünceye giriş yapılacaktır. Akış kontrol yapılarının işlendiği kısımlarda yoğun algoritmik örnekler vardır. Nesneler kısmında ise farklı nesne modelleme örnekleri verilmektedir.

Java'nın yeni sürümleri çıktıkça, ele alınan konularda yenilikler olursa, bu yenilikleri ele alan yeni bölümler eğitime eklenecektir.

Bu eğitim Oracle'ın Java sertifikalarına hazırlık olarak da alınabilir.

Bu eğitim çok detaylıdır, konuları bildiğinizi düşünseniz bile, atlamadan ve sindirerek ilerleyin. Tüm örneklerini çalıştırın, oynayın, bozun, her şeyin nedenini anlayın ve tekrar çalışır hale getirin. Kendi örneklerinizi yazın, benzer teknikleri uygulayın, ödevleri muhakkak yapın. Ödevlerin çözümlerini paylaşmıyorum ama buradan paylaşırsanız bakar ve size geri dönerim. Ayrıca bazı ödevlerin çözümlerini videolarda da bulacaksınız.

Eğitimde 300'den fazla kaynak kod ile oluşturulmuş pek çok örnek var. En ufak bir noktanın bile anlaşılması için örnek yaptım. Örneklerin kaynak kodlarına hem Github üzerinden hem de Eclipse projesi olarak ulaşabilirsiniz. Github'da ayrıca PDF yansılar (slides) da var. (Yansılarda zaman zaman sonradan yaptığım değişiklikleri de görebilirsiniz.) Bunun için 1. bölümün resourcelarına bakın.

Bu eğitim online canlı derslerle yapıldığı için sıklıkla katılımcı sorularına cevap verdiğimi göreceksiniz. Umarım bu durum eğitimden elde edeceğiniz faydayı arttırır.

Sorularınızı buradaki Q &A bölümünden sorabilirsiniz.

İyi eğlenceler.

Taught by

Akin Kaldiroglu

Reviews

4.8 rating at Udemy based on 1927 ratings

Start your review of Java ile Nesne-Merkezli Programlamaya Giriş

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.