Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

Java ile Programlamaya Giriş 1

via Udemy

Overview

Programlamanın Temelleri

What you'll learn:
  • Eğitim sonucunda her programlama dilinde bulunan, modern programlama dillerinin yapısını oluşturan; değişken tanımlama, operatörler, if, switch, gibi birçok temel kavram ve daha fazlası detaylı bir şekilde öğrenilecektir.

Bu eğitimde, Java programlama dili kullanılarak bilgisayar programlamanın / yazılım geliştirmenin temelleri olan prosedürel programlamanın öğretilmesi amaçlanmaktadır. Konu anlatımı Armstrong Üniversitesi ProfesörüDaniel Liang'ın"Intro to Java Programming, Comprehensive Version (10th Edition)" kitabı üzerinde yapılmaktadır. Kitabı internet üzerinden edinmeniz tavsiye olunur.

Eğitim, JavaciNet üzerinden verilen haftada 3 saatten 16 hafta süren “Java ile Programlamaya Giriş Eğitimi”'nin kayıtlarının yeniden düzenlemesi ile oluşturulmuştur.

Programlamaya giriş eğitimi “Java ile Programlamaya Giriş – 2” eğitimi ile tamamlanmaktadır.

Java dilinin eksiksiz olarak öğrenilebilmesi için bu iki eğitimin ardından Java ile Nesne Yönelimli Programlama” (Hazırlık aşamasındadır) eğitimine devam edilmesi tavsiye edilmektedir.

Java dilinin seçilmesinin sebebi günümüzde kurumsal ve mobil uygulama geliştirmede en yaygın kullanılan güçlü bir programlama dili olmasıdır.

Java ile Programlamaya Giriş – 1 eğitimi günümüz online eğitim videoları mantığına uzak olmakla birlikte online sınıf kavramı içerisinde öğretmen – öğrenci etkileşimi üzerine kuruludur. Videolarda canlı olarak eğitime katılan diğer öğrencilerin sorduğu sorular bu eğitim serisini takip edecek öğrencilerin kafalarındaki sorularla benzer olabileceği düşüncesiyle bilerek kesilmemiştir. Önemli noktalar tekrar tekrar üzerinden geçilerek kalıcı olması sağlanmıştır.Ders içeriği günümüzün kolay tüketilebilir online eğitim videolarının aksine akademik sayılabilecek düzeyde detaylı ancak öğrencinin eğitim sonrası algoritma geliştirmede ihtiyaç duyacağı tüm temel kavramları kapsamaktadır.

Katılımcıların bu eğitime programlı ve planlı zaman ayırması büyük önem taşır. Diğer online videoların aksine tavsiye edilen; her hafta 1 ya da 2 ders videosunu takip edip kalan zamanda dökümanlarda sunulan ödev sorularına azami vakit ayırmalarıdır.

Bu eğitimlerin tamamlanması ile katılımcılar günümüzde kullanılan tüm programlama dillerinin temel mantığını kavramış ve kendi kendilerine her türlü platformdan ulaşabilecekleri örnek uygulama videoları ile o dili öğrenebilecek seviyeye gelebilecektir.

Taught by

Volkan Istek

Reviews

4.9 rating at Udemy based on 1727 ratings

Start your review of Java ile Programlamaya Giriş 1

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.