Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

Modern R Programlama Eğitimi

via Udemy

Overview

R programlama dilini veri bilimi, makine öğrenmesi ve istatistik için profesyonel olarak öğrenin!

What you'll learn:
  • Modern yaklaşımlar ile R konusundaki en güncel ve geniş bilgiye sahibi olacaksınız.
  • Büyük veri ile R'ın nasıl birlikte kullanılacağını öğreneceksiniz.
  • Fonksiyonel programlama konusunda bilgi sahibi olacaksınız.
  • R ile interaktif web uygulamaları geliştirebileceksiniz.
  • R ile kitap ya da blog yazabileceksiniz.
  • R'da notebook'lar ile çalışabilecek ve sunum dosyaları oluşturabileceksiniz.
  • Veri manipülasyonu ve veri görselleştirme konularında balık tutmayı öğreneceksiniz.
  • Bu yazının bir pipo olmadığını göreceksiniz.

Büyük veri, makine öğrenmesi, istatistik ve veri bilimi alanında alet çantanızda bulunması gereken en önemli araçlardan birisi olan R'ı en yeni teknolojiler ve yaklaşımlar ile öğreneceksiniz.

Kurssıfırdan ileri seviyeye gelebilecek şekilde konumlandırılmıştır. Kurs süresince ilgili konular çok basit ve anlaşılır bir dil ile anlatılmış olup her bir yaklaşım nedenleri ile ele alınmıştır.

Kurs kapsamında klasik R programlama yaklaşımlarını öğrendikten sonra veri tipleri, bilimsel raporlama, fonksiyonel programlama, metin işleme, tarih değişkenleri ile başa çıkma, veri manipülasyonu veveri görselleştirme konularında bilgi sahibi olacaksınız. Bunlarla birlikte doğru kod yazım stili rehberi ile kod yazma konusunda dünya standartlarında işler çıkarabileceksiniz.Blogdown ile blog oluşturma veShiny ile interaktif web uygulamları geliştirebilmek için gerekli olanteknik bilgiyi edineceksiniz.Veri tabanları ile nasıl çalışabileceğinizi ve büyük veri ortamları ile R'ı nasıl birlikte kullanabileceğinizi öğreneceksiniz.


Kurs ile ilgili bazı kullanıcı yorumlar:


Didem Sübar Özdemir:

Ben hayatında ilk defa R kullanmaya başlayan ve okul geçmişinde matematik olmayan bir kullanıcı olarak bu kurs ile R nedir, neler yapabilir, hangi veri tabanlari ile konusur gibi bir çok konuda artık bilgim sahibi oldum. Kurs sıfırdan başlayanlar için dahi son derece anlaşılır ve kolay. Derslerin süresi ve içeriği çok uygun. Bundan sonraki eğitimleri de alarak ilerlemeyi planlıyorum. Teşekkürler.


Buğra Polat:

Öncelikle kursun müfredatı çok başarılı. Diğer kursları da almış biri olarak bu platformdaki en iyi ve planlı Türkçe kaynak olduğunu düşünüyorum. R üzerindeki popüler kütüphaneler ile uygulama yapmak yerine en yeni yaklaşımları,veri tiplerini, karşılaşılacak problemleri çözebileceğimiz yapıyı gayet anlaşılır uygulamalarla anlatmayı tercih etmiş. Yani Vahit hocam oluşturacağı yapıya çok sağlam bir temel hazırlamış resmen .Keşifçi Veri Analizi eğitimini merakla bekliyorum.Veri görselleştirme bölümünde kategorik ve sürekli değişken ayrımına değinmesi nokta atış olmuş.Enerjisi yüksek insanı sıkmıyor. Kendisine pek çok şey danıştım gayet içten birisi.


Sinan Uçmaz:

Bir insan bir konuda anca, bu kadar tecrübeli ve bilgili olabilir.Öğretirken bizimle tekrar öğreniyormuş gibi bir anlatıma sahip,eğlenceli ders anlatımı mükemmel bir eğitmen kendisi.Eğer yazılımdan nefret ediyorsanız. M.V.Keskin hocayla tanışmamışsınız demektir.


Furkan Tokaç:

Gerek anlatımı, gerek derin bilgisi ile beni kendisine hayran bırakan bir eğitmen. Bu değerli eğitim altın niteliğinde! Konuların ayrıntılı anlatımı ile herhangi bir alanda veri analizi gereksinimi duyan herkesin ihtiyacını karşılamanın çok üstünde bir donanım kazandıracak bir ders serisi olmuş. Emeğine sağlık güzel insan.


A.Faruk Kılıç:

Udemy'deki en ayrıntılı R eğitimi diyebilirim. Özellikle R Markdown, bookdown gibi paketlerin anlatılması çok çok iyi diğer R eğitimlerinde bu kısımlar biraz eksik kalıyor. Ayrıca kod yazım stili rehberini anlatan bir eğitici daha önce görmedim kendi adıma. Ben beğendim, ayrıntılı, akıcı ve bilgilendirici bir eğitim. Pişman olmayacağınızı düşünüyorum, R'da kendini geliştirmek isteyenler için mutlaka alınmalı.

Taught by

Mustafa Vahit Keskin and Veri Bilimi Okulu

Reviews

4.8 rating at Udemy based on 1128 ratings

Start your review of Modern R Programlama Eğitimi

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.