Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

Yeni başlayanlar için Python'a giriş eğitimi | Python ilacı!

via Udemy

Overview

Python'ı ilk defa öğreniyorsanız, doğru adrestesiniz!

What you'll learn:
  • Python programlama dilini başından sonuna öğreneceksiniz!

Python son yılların en popüler yazılım dilidir. Kod yazmaya başlamak için ilk seçilmesi gereken dildir. Bu dili, bir profesyonelden öğrenmenin avantajını yaşayacaksınız. Kod yazma geçmişiniz olmasına gerek yoktur. Verimli çalışma ile bu kurstan azami faydayı sağlayabilirsiniz. Python'ın günlük konuşma diline olan yakınlığı, size kod yazmayı sevdirecek, buna inanıyorum.

Python programları; C ve C++ gibi dillerin aksine, derlenmeye gerek olmadan çalıştırılabilir. Python’da derleme işlemi ortadan kaldırıldığı için, bu dille oldukça hızlı bir şekilde program geliştirilebilir.

Python programlama dili basittir, temiz söz dizimine sahiptir. Bu da onu pek çok programcı tarafından tercih edilen bir dil haline getirmiştir. Bu sayede kendisiyle hem program yazmak, hem de başkası tarafından yazılmış bir programı okumak, diğer programlama dillerine kıyasla çok kolaydır.

Python’ın yukarıda sayılan özellikleri sayesinde dünya çapında ün sahibi büyük kuruluşlar (Google, YouTube ve Yahoo! gibi) bünyelerinde her zaman Python programcılarına ihtiyaç duyuyor. Mesela pek çok büyük şirketin Python bilen programcılara iş imkanı sağladığını, Python’ın baş geliştiricisi Guido Van Rossum’un 2005 ile 2012 yılları arasında Google’da çalıştığını, 2012 yılının sonlarına doğru ise Dropbox şirketine geçtiğini söylersek, bu programlama dilinin önemi ve geçerliliği herhalde daha belirgin bir şekilde ortaya çıkacaktır.

Yabancı bir kelime olan python’ı nasıl telaffuz edeceğimizi biliyor muyuz?

Geliştiricisi Hollandalı olsa da python İngilizce bir kelimedir. Dolayısıyla bu kelimenin telaffuzunda İngilizce kuralları geçerli. [paytın] şeklinde telaffuz edebilirsiniz. Python kelimesini tamamen Türkçeleştirerek [piton] şeklinde telaffuz etmeyi yeğleyenler de vardır.

Taught by

Alp Timuçin Koçak

Reviews

5 rating at Udemy based on 945 ratings

Start your review of Yeni başlayanlar için Python'a giriş eğitimi | Python ilacı!

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.