Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

21 Günde Solidworks: Sıfırdan Komple Solidworks Kampı 2023

via Udemy

This course may be unavailable.

Overview

21 Günde Sektörel Tasarımlarla Solidworks'de Ustalaşın. İmalat, CAD/CAM Öğrenin, Makine ve Parça Çizimleri Oluşturun!

What you'll learn:
  • 21 günde Solidworks programını profesyonel seviyede kullanabileceksiniz.
  • Solidworks programının hemen hemen her modülünü öğreneceksiniz.
  • Solidworks içerisinde 2D çizimler ve 3D katı modellemeler yapmayı öğreneceksiniz.
  • Montaj ve teknik resimlerin nasıl oluşturulacağını öğreneceksiniz.
  • Tasarımdan imalata geçmeyi öğreneceksiniz.
  • GD&T kavramının ne olduğunu öğreneceksiniz.
  • Solidworks ile bol bol örnek yapma fırsatı bulacaksınız.
  • Endüstride önemli olan bazı ek bilgileri öğreneceksiniz.
  • Sac metal tasarımı hakkında önemli bilgiler edineceksiniz.
  • Çelik konstrüksiyon tasarımları yapmayı öğreneceksiniz.
  • Makine ve parça çizimleri oluşturmayı öğreneceksiniz.
  • Tasarım, imalat ve CAD/CAM mantığını öğreneceksiniz.

Solidworks eğitimini kalıp tasarım mühendislerinden öğrenmeye hazır mısınız? Tüm tasarım ve imalat tecrübelerimizi sizinle paylaşacağımız Solidworks eğitiminde göreceğiniz ileri seviye 3D modelleme teknikleri ile piyasada rahatlıkla fark yaratabileceksiniz! Eğitmenler olarak uzun yıllar çalıştığımız plastik enjeksiyon ve sac metal kalıp tasarımlarında edindiğimiz bilgi birikimlerimizi şimdi sizinle paylaşmaya hazırız! Bu eğitimimizde Solidworks programının önemli olan tüm modüllerine sıfırdan başlayarak, ileri seviyeye kadar değineceğiz. Eğitimimiz gelen istekler doğrultusunda her zaman güncel tutulmaya da çalışılacaktır. Aynı zamanda da tüm sorularınızı eğitimi izlerken anında sorabilirsiniz ve 24 saat içerisinde sorularınıza yanıt almış olacaksınız! Eğer Solidworks ile ilgiliyseniz ve aynı zamanda da Makine, Kalıp veya Beyaz Eşya gibi önemli sektörlere ilgi duyuyorsanız bu Solidworks eğitimi tam size göre bir eğitim olacaktır. Herkese şimdiden iyi bir eğitim geçirmesi dileğiyle, eğitimde başarılar dileriz.

Solidworks, Fransız havacılık şirketi Dassault Aviation'a ait olan Dassault Systemes tarafından geliştirilen bir CAD (Computer Aided Design), yani bilgisayar destekli tasarım programıdır. Aynı şirket aynı zamanda dünyanın en iyi tasarım programlarından olan Catia V5 programının da geliştiricisidir. Solidworks, kullanıcıya içerisinde birçok sektöre hitap eden çözümler sunar. Aynı zamanda program oldukça basit ve pratiktir. Programın arayüzü de oldukça kullanıcı dostudur. Bu yüzden öğrenilmesi en kolay olan programlardandır.

Özellikle ülkemizde en çok tercih edilen programların başında gelir. Bunun birinci nedeni Solidworks programının lisansının diğer programlara göre daha az maliyetli olmasıdır. İkinci nedeni ise programın Türkçe dil desteğinin olmasıdır. Diğer nedenler de programın ülkemizdeki distribütör desteği ve kullanım kolaylığıdır. Ülkemizin büyük bölümünde küçük ve orta ölçekli işletmeler tarafından kullanılır. Makine, Kalıpçılık, Çelik Konstrüksiyon, Tarım ve Isı Sanayi gibi sektörlerde sıkça kullanılır. Daha büyük yani Otomotiv, Havacılık ve Savunma Sanayi gibi sektörlerde Catia V5 ve NX gibi modül olarak daha güçlü ve daha üst düzey programlar kullanılır. Ayrıca Solidworks ülkemizde mühendislik fakültelerinde en çok ders olarak gösterilen bilgisayar destekli tasarım programıdır.

Modül olarak sektörel modüllere sahip olması ile birlikte kullanıcıya büyük bir kolaylık sağlar. İçerisinde Sac Metal, Çelik Konstrüksiyon, Kalıp Araçları, Composer gibi modüllerin bulunması ve bu modüllerin Solidworks içerisinde imalata yönelik kullanımının pratik olması tasarım alanına ilgi duyanlar için önemli bir etken oluşturmaktadır. Bu yüzden ilk kez CAD mantığını öğrenecek bireyler için en uygun program Solidworks programıdır. Öncelikle CAD mantığını Solidworks programında oturtmak, programlarda ileri seviye çalışmalar yapabilmek için çok önemlidir.

Taught by

Havacılık Akademi

Reviews

4.4 rating at Udemy based on 439 ratings

Start your review of 21 Günde Solidworks: Sıfırdan Komple Solidworks Kampı 2023

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.