Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

Uygulamalı Sıfırdan Linux Terminal Eğitimi

via Udemy

Overview

Yeni başlayanlar için Uygulamalı Sıfırdan Hızlandırılmış Kali Linux Terminal Eğitimi | Linux Komut Satırı

What you'll learn:
  • Eğitim içeriği uygulamalıdır. Eğitim bilgiyi sizlere en hızlı ve doğru şekilde aktarmak üzerine tasarlanmıştır.
  • Kali Linux Terminal Komutları
  • Dosya İşlemleri
  • Kullanıcı Oluşturma ve Silme
  • Yetkilendirme İşlemleri
  • Port Bağlantı Durumları Tespiti
  • Linux Firewall Ayarları -İptables
  • Etik Hacker Eğitimi Öncesi Hızlandırılmış Kali Linux Eğitimi

Eğitim içeriği yeni başlayan birisi için tasarlanmıştır. Kurulum işlemlerinin ardından yapılması gereken tanımlamalar ve ardından en önemli terminal komutları ile girizgah yapılmıştır. Eğitimin devamında linux üzerinden kullanılabilir komutlar ve dizin hiyerarşisi üzerinde durulmuştur. Kullanıcı oluşturma, yetki işlemleri ile devam eden eğitim içeriği kendi içerisinde network komutları, sistem bilgisi öğrenme komutları ve linux üzerinden firewall yapılandırma ile devam etmektedir.


Kali Linux, içerisinde 600’den fazla sızma testi aracı bulunduran ve etik hackerlık ile güvenlik denetimleri uygulamalarının tek bir sistem üzerinden gerçekleştirilmesini amaçlayan bir işletim sistemidir. Kali Linux, Offensive Security tarafından Linux işletim sisteminin bir dağıtımı olan Debian’ın standartlarına göre geliştirilmiş, ücretsiz ve birçok dil seçeneğine sahip açık kaynaklı bir işletim sistemidir.

Etik hackerlık ve sızma testi uygulamalarından, adli bilişim ve tersine mühendisliğe kadar birçok konuda çok sayıda araç barındırdığından dolayı Kali Linux siber güvenlik alanında sıkça tercih edilen bir işletim sistemidir.


Kali Linux’u kullanırken bazı durumlarda çeşitli sorunla karşılaşmanız mümkündür. Fakat etik hackerlık ve sızma testi alanında kendinizi geliştirmek istiyorsanız bu sorunlarla karşılaşmanız ve çözmeye çalışmanız oldukça önemlidir.


Kurulum işlemlerinin ardından yapılması gereken tanımlamalar ve ardından en önemli terminal komutları ile girizgah yapılmıştır. Eğitimin devamında linux üzerinden kullanılabilir komutlar ve dizin hiyerarşisi üzerinde durulmuştur. Kullanıcı oluşturma, yetki işlemleri ile devam eden eğitim içeriği kendi içerisinde network komutları, sistem bilgisi öğrenme komutları ve linux üzerinden firewall yapılandırma ile devam etmektedir.



Taught by

Ali Çiftci

Reviews

4.2 rating at Udemy based on 531 ratings

Start your review of Uygulamalı Sıfırdan Linux Terminal Eğitimi

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.