Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Massachusetts Institute of Technology

Kullanıcıdan doğan yenilikçilik: Girişimciliğe Yolculuk

Massachusetts Institute of Technology via edX

Overview

Size bir sır vermek istiyoruz: Yenilik sadece doktora öğrencileriyle dolu araştırma laboratuvarlarından çıkmıyor. Çoğunlukla yeniliği kendileri için önemli bir sorunu çözmek isteyen sıradan insanlar yaratıyor. Bunu siz de yapabilirsiniz.

Önce neye ihtiyacınız olduğunu düşünün. Sonra başkalarının da bunu isteyip istemediğini öğrenin. Eğer istiyorlarsa, önce kendiniz için geliştirdiğiniz bu yeni ürün veya hizmeti diğerlerine sunmak için kâr amaçlı veya kâr amaçlı olmayan bir girişim oluşturabilirsiniz.

Sonsuz sayıda kullanıcı yeniliği örneği var. Bir sörfçü, sörf yaparken selfie çekebilmek için GoPro'yu yarattı. Bir öğrenci flaş belleğini unuttuktan sonra Dropbox'ı buldu. İki parasız girişimci kirayı ödeyebilmek için salonlarını kiraya verince Airbnb ortaya çıktı. Girişimlerinin nasıl başarılı olduğunu bizimle paylaşacaklar.

Kullanıcı yeniliğini ortaya çıkaran profesör Eric von Hippel'ın verdiği bu derste hangi sorunları çözmeyi seçebileceğinizi ve yeniliklerinizi başkalarıyla nasıl paylaşabileceğinizi öğreneceksiniz.

Siz de yenilik yaratabilirsiniz.

Taught by

Eric von Hippel and Erdin Beshimov

Reviews

Start your review of Kullanıcıdan doğan yenilikçilik: Girişimciliğe Yolculuk

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.