Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

University of Toronto

Στρατηγικές επικοινωνίας για την εικονική εποχή

University of Toronto via Coursera

This course may be unavailable.

Overview

Η επικοινωνία έχει αλλάξει! Οι παραδοσιακοί κανόνες για τις ομιλίες και τις παρουσιάσεις, τον συντονισμό συναντήσεων, την άσκηση επιρροή σε άλλους, τη διαπραγμάτευση και την προώθηση ιδεών δεν ισχύουν πλέον στον κόσμο του Skype, του Messenger, των βιντεοδιασκέψεων και των τηλεδιασκέψεων. Αυτό το μάθημα θα είναι μια επισκόπηση σε διάφορες έννοιες, καθεμία από τις οποίες θα μπορούσε να αποτελέσει ξεχωριστό μάθημα, και ο στόχος μας είναι να σας παρέχουμε τα εργαλεία για να μπορέσετε να εξασκηθείτε και να τελειοποιηθείτε μόνοι σας.

Στο τέλος αυτού του μαθήματος, θα μπορείτε να:

• εφαρμόζετε τις αρχές και τις τεχνικές επικοινωνίας για δια ζώσης και εικονικές ομάδες
• χρησιμοποιείτε μια επιστημονικά τεκμηριωμένη προσέγγιση για να δημιουργείτε εντυπωσιακές παρουσιάσεις
• βελτιώσετε το στυλ επικοινωνίας σας ώστε να πείθετε και να επηρεάζετε τους άλλους με καλύτερο τρόπο
• πραγματοποιείτε πιο αποτελεσματικές και αποδοτικές συναντήσεις
• εφαρμόζετε στρατηγικές για να κάνετε δύσκολες εποικοδομητικές συζητήσεις και να κάνετε τους άλλους να αισθάνονται ότι τους εκτιμάτε και τους ακούτε

*** Στο μάθημα αυτό, θα χρειαστεί να ηχογραφήσετε τον εαυτό σας να μιλάει. Επομένως, πρέπει να έχετε ένα τηλέφωνο/έναν υπολογιστή με λειτουργία κάμερας και μικροφώνου.***

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ;
Όποιος επιζητεί να εξελιχθεί στον επαγγελματικό ή/και ηγετικό τομέα. Στο μάθημα αυτό χρησιμοποιούνται κυρίως παραδείγματα από το επαγγελματικό, επιχειρηματικό περιβάλλον. Εάν θέλετε να εξελιχθείτε στον οργανισμό στον οποίο εργάζεστε αυτή τη στιγμή ή να ενισχύσετε την προσωπική σας αξία για άλλους πιθανούς εργοδότες, αυτό το μάθημα είναι ιδανικό για εσάς.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ;
Πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα παρέχουν περιγραφές και εξηγήσεις, όμως σε αυτό το μάθημα θα εστιάσουμε στην πρακτική εφαρμογή. Διδάσκουμε αποδεδειγμένες και πρακτικές έννοιες, σας δείχνουμε πώς να τις εφαρμόσετε και σας παρέχουμε ευκαιρίες να τις εξασκήσετε σε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον. Αυτό το μάθημα σας προσφέρει πολλές ευκαιρίες να εφαρμόσετε στην πράξη τις ιδέες που παρουσιάζονται και να δοκιμάσετε μόνοι σας την αποτελεσματικότητά τους.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ;
Γιατί πρέπει να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα; Θα θέσουμε υπό εξέταση τις προκαταλήψεις σχετικά με το τι σημαίνει να είναι κανείς μέλος μιας εικονικής ομάδας και θα σας βοηθήσουμε να γίνετε ένας δυναμικός κρίκος της ομάδας, ανεξάρτητα από το πού εργάζεστε. Σε αυτό το μάθημα, είναι βέβαιο ότι θα νιώσετε ενθουσιασμό, αλλά και άβολα - όπως συμβαίνει με τις περισσότερες εμπειρίες που οδηγούν στη θετική ανάπτυξη και αλλαγή!

Το μάθημα αυτό προσφέρεται μέσω της Σχολής Δια Βίου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Τορόντο (https://learn.utoronto.ca/).

Syllabus

  • Εισαγωγή στις εικονικές ομάδες και την εικονική επικοινωνία
    • Αυτή η ενότητα έχει στόχο να θέσει τα θεμέλια του μαθήματος, θέτοντας υπό εξέταση τις αντιλήψεις σας όχι μόνο για το τι σημαίνει εικονική επικοινωνία, αλλά και για την επικοινωνία στο σύνολό της. Στην ενότητα αυτή θα παρουσιαστούν επίσης οι βασικές ιδέες όλου του μαθήματος.
  • Εικονικές συναντήσεις: από βαρετές απίθανες
    • Σε αυτή την ενότητα, θα μιλήσουμε για τις συναντήσεις, τόσο τις δια ζώσης όσο και τις εικονικές. Θα συζητήσουμε πώς να κάνουμε τις συναντήσεις πολύ πιο ουσιαστικές και αποτελεσματικές. Επιπλέον, θα παρουσιάσουμε στρατηγικές που μας βοηθούν να κάνουμε τις συναντήσεις πιο διαδραστικές και να διατηρούμε την προσοχή του ακροατηρίου, ειδικά όταν βρίσκεται μπροστά σε μια οθόνη.
  • Επιρροή, εξουσία και στρατηγικές υποβολής ερωτημάτων στην εικονική συνεργασία
    • Σε αυτή την ενότητα θα περάσουμε από την παρουσίαση στην πειθώ. Αυτές οι ιδέες μπορούν να εφαρμοστούν σε παρουσιάσεις και στην επικοινωνία μεταξύ ατόμων, τόσο δια ζώσης όσο και εικονικά. Θα περιγράψουμε πώς να αναγνωρίζουμε το στυλ επικοινωνίας και τα κίνητρα των άλλων, καθώς και πώς να επικοινωνούμε στρατηγικά μαζί τους, ώστε να κεντρίζουμε το ενδιαφέρον τους.
  • Ομιλίες και παρουσιάσεις σε εικονικό πλαίσιο
    • Σε αυτή την ενότητα εστιάζουμε στις παρουσιάσεις και τις δημόσιες ομιλίες. Σε κάθε μάθημα θα καλύπτουμε μια επικοινωνιακή στρατηγική για τις δια ζώσης παρουσιάσεις και, στη συνέχεια, θα σας δείχνουμε πώς να χρησιμοποιήσετε την ίδια στρατηγική σε μια εικονική παρουσίαση.

Taught by

Ivan Wanis Ruiz

Reviews

Start your review of Στρατηγικές επικοινωνίας για την εικονική εποχή

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.