Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Coursera

Αλλαγή νοοτροπίας

McMaster University via Coursera

This course may be unavailable.

Overview

Το μάθημα «Αλλαγή νοοτροπίας» έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να ενισχύσετε την καριέρα και τη ζωή σας στους γρήγορους ρυθμούς του σημερινού περιβάλλοντος μάθησης. Όποια και αν είναι η ηλικία ή το στάδιο στο οποίο βρίσκεστε, το «Αλλαγή νοοτροπίας» σας διδάσκει βασικά στοιχεία, όπως πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη διαδικτυακή μάθηση και τα MOOC (Mass Online Open Classes - Μαζικά Ανοιχτά Διαδικτυακά Μαθήματα), πώς να αναζητήσετε μέντορες και να συνεργαστείτε μαζί τους, τα μυστικά για να αποφύγετε το τέλμα στην καριέρα σας (και τις καταστροφές) και γενικά το τέλμα στη ζωή, καθώς και ιδέες όπως η αξία της επιλεκτικής άγνοιας έναντι των γενικών ικανοτήτων. Θα παρέχουμε πρακτικές μεθόδους από την επιστήμη σχετικά με το πώς να μαθαίνετε και να αλλάζετε αποτελεσματικά ακόμη και σε ώριμη ηλικία, και θα βασιστούμε σε αυτό που ήδη γνωρίζετε, για να ανοίξουμε νέους συναρπαστικούς δρόμους για τη διά βίου μάθησή σας. Αυτό το μάθημα έχει σχεδιαστεί για να σας δείξει πώς να προσεγγίζετε αυτό που μαθαίνετε και τη θέση σας στα τεκταινόμενα στην κοινωνία γύρω σας, ώστε να μπορείτε να είστε αυτό που επιθυμείτε, δεδομένων των περιορισμών του πραγματικού κόσμου που θέτει η ζωή σε όλους μας. Θα δείτε ότι χρησιμοποιώντας ορισμένα νοητικά εργαλεία και μεθόδους, μπορείτε να μάθετε και να κάνετε περισσότερα – πολύ περισσότερα – από ό, τι θα μπορούσατε ποτέ να ονειρευτείτε!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα ανεξάρτητα, ταυτόχρονα ή μετά το συνοδευτικό του μάθημα, «Μαθαίνοντας πώς να μαθαίνετε». (Το μάθημα «Αλλαγή νοοτροπίας» είναι πιο εστιασμένο στην καριέρα ενώ το «Μαθαίνοντας πώς να μαθαίνετε» είναι πιο εστιασμένο στη μάθηση.)

Syllabus

  • Η αλλαγή ΕΙΝΑΙ δυνατή
    • Στον σημερινό κόσμο, η αλλαγή είναι η μόνη σταθερά. Γι' αυτό, σε όποιο στάδιο της ζωής σας κι αν βρίσκεστε, πρέπει να είστε ανοιχτοί στην αλλαγή. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Με τρεις τρόπους: Μαθαίνοντας περισσότερα σχετικά με τις κρυφές σας δυνατότητες και προσόντα. Μαθαίνοντας περισσότερα σχετικά με την αποτελεσματική μάθηση. Μαθαίνοντας σχετικά με την αντιστοίχιση των προσόντων σας με τις ευκαιρίες που προκύπτουν. Σε αυτά τα τρία σημαντικά σημεία θα εμβαθύνουμε αυτή την εβδομάδα!
  • Εμβάθυνση στην ευτυχισμένη μάθηση
    • Το κλειδί για την αλλαγή νοοτροπίας είναι η αποτελεσματική μάθηση. Αυτή την εβδομάδα, θα εμβαθύνουμε περισσότερο σε αυτόν τον ζωτικής σημασίας τομέα. Η εύρεση κινήτρων για την καταπολέμηση της αναβλητικότητας μπορεί μερικές φορές να αποτελεί πρόκληση, γι' αυτό θα σας δώσουμε εδώ μερικές σημαντικές συμβουλές. Αλλά θα σας δώσουμε και πληροφορίες για νοητικά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να συγκεντρωθείτε, να χαλαρώσετε και να επαναπροσδιορίσετε τα πράγματα εάν σας κυριεύει το άγχος. Θα σας δείξουμε επίσης πώς να αποφεύγετε τις συνήθεις παγίδες στη μάθηση. Καλώς ήρθατε και καλή διασκέδαση!
  • Μάθηση και καριέρα
    • Αυτή την εβδομάδα, θα μιλήσουμε για το πώς η η καριέρα σας μπορεί να αναπτυχθεί και να αλλάξει κατά τη διάρκεια της ζωής σας. Τα προσωπικά σας θέλω μπορούν να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην ευτυχία σας μακροπρόθεσμα. Αλλά η κοινωνία και ο πολιτισμός μπορούν επίσης να έχουν πολύ σημαντική επίδραση στις επιλογές και τις αποφάσεις για την καριέρα σας—όπως και οι γονείς, η οικογένεια και οι φίλοι σας. Θα μιλήσουμε για την απόκτηση δεύτερης δεξιότητας και την ανάπτυξη συνόλου ταλέντων σε ικανοποιητικό επίπεδο που μπορούν να συνδυαστούν και να αποτελέσουν τρομερό πλεονέκτημα. Θα μιλήσουμε, επίσης, για διάφορες τακτικές και τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να επιβιώσετε από αλλαγές σταδιοδρομίας και αναστατώσεις. Καλώς ήρθατε και καλή διασκέδαση!
  • Υιοθετώντας έναν τρόπο ζωής διαρκούς μάθησης
    • Στην τελευταία εβδομάδα του μαθήματος, θα διερευνήσουμε πώς και γιατί πρέπει να παραμένετε σε κατάσταση «αλλαγής νοοτροπίας». Θα σας δώσουμε κάθε είδους συμβουλές για το πώς να επιλέξετε τα καλύτερα διαδικτυακά μαθήματα με υλικό που είναι κατάλληλο για εσάς. Θα μιλήσουμε, επίσης, για άλλους τρόπους μάθησης — τρόπους που μπορούν να σας κάνουν «το πιο έξυπνο άτομο στην αίθουσα». Το μέλλον μας επιφυλάσσει ανατροπές — αυτή την εβδομάδα, θα σας βοηθήσουμε να τις εκμεταλλευτείτε. Φύγαμε για την τελευταία εβδομάδα του μαθήματος Αλλαγή νοοτροπίας!

Taught by

Dr. Terrence Sejnowski

Reviews

Start your review of Αλλαγή νοοτροπίας

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.