Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

LabVIEW Nedir?

via Udemy

Overview

LabVIEW'i hiç görmedim diyenler için

What you'll learn:
  • LabVIEW öğrenip öğrenmemeye karar vermeniz kolaylaÅŸacaktır.

2006yılından bugüne kadaredindiğim LabVIEW deneyimimi temel seviyede sizlerle paylaşmak istiyorum. LabVIEW ile daha önce tanışmamış kişilerinLabVIEW'itanımalarıiçin bu kursu hazırladım.LabVIEW, National Instrument şirketi tarafından geliştirilmiş olan ve sistem kontrolü yönüyle rakipsiz bir programlama ara yüzüdür. Esasında LabVIEW, bundan daha öte bir şeydir. Klasik programlama dillerinde kodları metin olarak yazarsınız. LabVIEW'de ise ikonları kullanarak bir akış diyagramı oluşturursunuz. Böylece, Matlab Simulink kullananların iyi bildiği gibi, kod sayfasında neler olduğunu kolayca anlayabilirsiniz. Görselliği çok yüksek olan LabVIEW, karmaşık programları kısa sürede yazmanıza imkan tanımaktadır. Yıllardır başka bir programlama aracına gerek duymadan laboratuvarlarımızdaki bilgisayarla haberleşebilen cihazları LabVIEW ile kontrol etmekteyiz. Bu süreçte başka bir programlama aracına ihtiyaç hissetmememiz, LabVIEW'in yetkinliğine en güzel örnektir. LabVIEW'in paralı bir yazılım olması ise onun en soğuk yönüdür.

Kursumuz, LabVIEW'in bazı özelliklerini kısaca anlatanvideolardan oluşmaktadır.Bu kısa kursta LabVIEW'in genel mantığını anlayacaksınız. Bu bağlamda aşağıdaki konulardan bahsedilecektir.

-LabVIEW'in genel özellikleri

-For döngüsü

-While döngüsü

-Shift Register

-Case yapısı

-Event yapısı

-Formula node

-Sequence yapısı

Kursumuz; array, cluster, grafikler, string, dosya I/O, veri alma, cihaz kontrol vb konuları içermemektedir. Bu kurs, kısa sürede LabVIEW hakkında bir fikir edinmeniz için hazırlanmıştır. LabVIEW hakkında daha fazla bilgiyi Ertual Akademi Yayıncılık'tan (05326712035) temin edebileceğiniz kitaplarımızdan edinebilirsiniz. Kitaplarımız:

-Herkes İçin LabVIEW-1 (Tercüme kitap)

-Herkes İçin LabVIEW-2 (Tercüme kitap)

- LabVIEW Uygulamaları-1 (Bu kitapla, LabVIEW'i sıfırdan öğrenebilirsiniz. Not: Data acqusition, cihaz kontrol v.b. konular bu ciltte yer almamaktadır.)

Umarım LabVIEW hoşunuza gider.Şimdiden kolaylıklar dilerim. LabVIEWkonusunda yazmaktan çekinmeyin. [email protected]. GSM: 05078390996

Taught by

Prof. Dr. Ahmet Mavi -Atatürk Üniversitesi

Reviews

4.7 rating at Udemy based on 303 ratings

Start your review of LabVIEW Nedir?

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.