Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

RESTful API Temelleri : Mimari ve Tasarım

via Udemy

Overview

Bu kursta sektörde çok yaygın olarak kullanılan RESTful API mimarisinin teorik temellerini inceliyoruz.

What you'll learn:
  • RESTful API mimarisi ve temelleri

"RESTful API Temelleri :Mimari ve Tasarım" Kurs Açıklaması

Web uygulama geliştirmede en önemli ve genellikle geliştiricilerin eksik kaldığı konular, ilgili mimarinin teorik kısımlarıdır. Bu teorik temeller yıllar içinde binlerce farklı uzman geliştirici ve firmanın karşılaştıkları sorunlara karşı ürettikleri çözümlerden meydana gelmektedir. Tabi bir de global teknoloji standartları ile birlikte gelen ve geliştiricilerin mecburen uyması gereken standart kuralları vardır.

Bu kursta bir API geliştirmek için çok kullanılan yöntemlerden REST'i inceleyerek teorik temellerin anlaşılmasını sağlamayı hedefliyoruz. Bu kurs web uygulama eğitimlerim içerisinde REST bölümünü anlatmak için hazırladığım içeriklerden oluşmaktadır. Herhangi bir programlama diline bağlı kalınmadan anlatılmakla birlikte, aynı prensip ve metodolojiler tüm web programlama standartlarını karşılayan programlama dili ve teknolojiler ile kullanılabilmektedir.

Temel olarak; eğer Web API, RESTful API, Microservices gibi konulara ilgi duyuyorsanız bu kurs sizin için doğru bir başlangıç tercihi olacaktır.

Genellikle microservice mimarisinin mantığını anlamak uzman geliştiriciler için bile zor olabiliyor. Bunun nedeni "eğer RESTful API ile de aynı şeyleri yapabiliyorsam o halde neden Microservice mimarisini tercih etmeliyim" sorusu olmaktadır. Microservice'ler temel anlamda uygulama mimarisini oluşturan birçok servisten oluşur ve her bir servis farklı programlama dili, veritabanı ve tamamen bağımsız farklı mimari ve teknolojik altyapı ile geliştirilebilir. Ancak gene temelde microservice'ler de RESTful API mimarisinin daha modern ve üzerine yeni özellikler ve yaklaşımlar eklenmiş halidir diyebiliriz. Bu nedenle microservice'leri öğrenmeye başlamadan önce REST gibi API metodolojilerinin doğru anlaşılması gerekir.

Bu kurs ile birlikte öğreneceğiniz konular aşağıdaki gibidir;

- Giriş
- Neden RESTful API Kullanıyoruz?
- RESTful API Terminolojiye Genel Bakış
- Bir Request'in Anotomisi
- Endpoint
- HTTP Metot
- HTTP Header
- Data
- REST Servisleri İçin Tasarım İlkeleri

Taught by

Cihan Özhan

Reviews

4.2 rating at Udemy based on 248 ratings

Start your review of RESTful API Temelleri : Mimari ve Tasarım

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.