Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

Tia Portal ile Siemens S7-1200 PLC Programlama (2)

via Udemy

Overview

"Özel ders alır gibi" sıfırdan başlayarak adım adım ileri düzeye doğru Siemens S7 1200 PLC programlamayı öğrenin

What you'll learn:
  • Konuyla ilgili bütün sorularınıza ayrıntılı geri dönüşler alarak özel ders formatında bir eğitim alacaksınız.
  • Temel elektropnömatik devreleri ve bu devrelerin çalışma mantığını öğreneceksiniz.
  • Factory IO programının arayüzünü ve kullanımını tüm detaylarıyla öğreneceksiniz.
  • Saha elemanlarını tanıyacak ve bunların PLC bağlantılarının nasıl yapıldığını öğreneceksiniz.
  • Siemens S7-1200 ile orta düzeyde endüstriyel işlemler üzerinde PLC programı yazabileceksiniz.
  • Elinizde gerçek bir PLC olmadan simülasyon üzerinde çalışarak anlatılanları kavrayacak ve uygulayabileceksiniz.
  • Factory IO ile 3 boyutlu ortamda kendi otomasyon sisteminizi kurarak bu sistemi çalıştırıp test edebileceksiniz.
  • Simülasyon ile yapılamayan uygulamaları geçek PLC üzerinde görerek eksiksiz bir kurs deneyemi yaşayacaksınız.
  • Her bölüm için özel olarak hazırlanmış ders dokümanları ile etkili bir öğrenim süreci geçireceksiniz.
  • İş görüşmelerinde PLC bilginizi test etmek amacıyla sorulan soruları ve bu soruların cevaplarını öğreneceksiniz.
  • Kurs sonu uygulamalarıyla bütün derslerde gördüklerinizi uygulamaya dökeceksiniz.
  • Kursumuzun son kısmı olan 3.kısım için gereken altyapıya ulaşacaksınız.

TIA PORTAL İLE SİEMENS S7-1200 PROGRAMLAMA EĞİTİMİNE HOŞGELDİNİZ!!!

Ben Ayberk, kursumuz hakkında genel bir bilgi vermek gerekirse şunları söyleyebilirim:

  • Bu eğitimde, uzun yıllar endüstriyel otomasyon alanında çalışan bir mühendis olarak yılların verdiği saha tecrübesi ve birikim ile PLC programlamayı anlatıyorum. Bu konu hakkında daha önceden bir bilginizin olmaması hiç problem değil. Çünkü sıfırdan başlayarak ileri düzeye doğru adım adım gidiyoruz. Derslerimizi sırasıyla izleyip ve derslerde anlatılanları uyguladığınızda, PLC programlama konusunda çok iyi bir noktaya geleceğinizi size garanti ediyorum.

  • Bu kursun diğer kurslardan farkı, PLC programlamanın işin temeline konarak bütünüyle bir endüstriyel otomasyon eğitimi verilmesi, eğitmenin bu konuda uzun yıllar boyunca yaşadığı tecrübeleri eğitim sürecine dahil etmesi ve en zor PLC konularının dahi saha uygulamaları üzerinden anlatılarak öğrenciye aktarılmasıdır. Ayrıca bu kursta, öğrenciler sordukları bütün sorulara ayrıntılı geri dönüşler almakta ve sanki bu konuda özel bir ders alıyormuş gibi hissetmektedirler. Kursun bu dinamik yapısı, öğrencilere kısa sürede konuları anlama ve hedeflerine ulaşma konusunda yardımcı olmaktadır.

  • Bu eğitimde; programlama dışında saha ekipmanlarının seçimi, ekipman arızaları ve iş görüşmelerinde PLCprogramlama konusunda karşınıza gelebilecek sorulara kadar sizlere faydalı olacak bir çok şey bulacaksınız. Kurs boyunca, elinizde herhangi bir PLC olmadan programlama yapabilecek, programlarınızı PLCSIM ve Factory IO üzerinde simüle ederek her şeyi kontrol edebildiğiniz ve sistemin sahada gerçek ekipmanlar üzerinde nasıl çalıştığını görebildiğiniz bir eğitim tecrübesi yaşayacaksınız.

  • Bütün öğrencilerin anlatılan uygulamaları kendi başına yapabilmesi için kursumuzda genellikle sanal PLC kullanılmaktadır fakat sanal PLC ile yapılması mümkün olmayan uygulamalar gerçek PLC ile yapılmıştır. Böylece eksiksiz bir kurs deneyimi yaşayarak PLC ile ilgili her şeyi öğreneceksiniz.

  • Özellikle kursun 3.kısmında yer alan birtakım ileri düzey konuları öğrencilerin en iyi şekilde anlayabilmesi için bu derslerin uygulamaları özel deney setleri üzerinde yapılmıştır.

  • Kursumuzda dersler belirli bir mantık sırasına göre ilerlemektedir. Bundan dolayı ders videolarını sırayla izlemeniz konuları daha rahat kavramanızı sağlayacaktır.

  • Eğitimin her bir kısmı bittikten sonra öğrendiğiniz her şeyi pekiştirmeniz için sizlerle örnek otomasyon uygulamaları yapacağız. Bu eğitimin sonunda; hemen hemen her sistemin PLC programını yazabilecek, sistem arızalarına müdahale edebilecek ve PLC tabanlı otomasyon projeleri yapabilecek seviyede olacaksınız.

  • Yukarıda söylediğim bütün her şeyi yapabilme amacıyla oluşturduğum PLC programlama eğitimi, temelden ileri düzeye doğru 3 kısımdan oluşmaktadır. Kursun 2. kısmı, 1. kısmında atılan temel üzerinden gitmekte olup, 2. kısma başlamadan önce kursun 1. kısmını bitirmek sizler için faydalı olacaktır. Kursun 2. kısmını bitirmekle ileri düzey PLC programcısı olma yolunda büyük bir adım atmış olacaksınız.

***BAZI ÖĞRENCİ YORUMLARI***

"Ayberk Hocanın anlatımları ve ders kurgusu gayet başarılı. Anlatılan şeylerin simülasyon ortamında gerçekleştirilmesi ise olayın pratik kısmını öğretme konusunda başarılı ayrıca sahada edinilen tecrübelerin kursa aktarılması kursu daha da ileriye taşımakta. PLC konusunda eğitim almak ve kendini geliştirmek isteyen herkese tavsiye ederim. Herhangi bir özel kuruluştan binlerce lira vererek alacağınız eğitimlerle eşdeğer seviyede bir eğitim sunuluyor." - Emre Tug

"Diksiyon ve anlatım şekli harika. Böyle bir kursa bu kadar ucuz ulaşabildiğimiz için şanslıyız. Hocamıza teşekkür ederim." - Muhammed Talha Özer

"Konuların sıralaması çok çok iyi, konular arasındaki bağlantılar mükemmel, anlatım çok sade ve anlaşılır. Kursa başlarken, bu kadar rahat öğreneceğimi düşünmemiştim. Teşekkürler Sayın hocam." - Metin Çetinkaya

"Anlaşılır, düzgün diksiyonlu ve akıcı bir anlatımı var hocanın. Daha önce bir iki TİA Portal dersi daha almıştım ancak hiçbiri böyle verimli ve keyifli geçmemişti." - Sezgin Uğur

"Kurs o kadar sağlam ki Factory IO ile düşük bütçeli kargo şirketimi falan kurdum canım sıkılınca fabrikayı açıp mesai yapıp akşam giderken kapatıyorum :D Şaka bir yana buram buram emek kokan bir kurs. Hoca her ayrıntıyı size veriyor. Anlamadınız mı? Hatalar yapıp anlatıyor, eksikleri söylüyor. Daha ne olsun."

"Gerçekten çok faydalı bilgiler ve piyasadan parayla alamayacağınız şeyler kesinlikle." - İbrahim Geyik

"Çok üst düzey bir kurs. İşin en güzel tarafı, bu seviye bir kursun her şeyi sıfırdan başlayarak anlatması. PLC ve endüstriyel otomasyon öğrenmek isteyen arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim." - Engin Bal

"Eğitimin 2.kısmında PLC programlama konusunda resmen level atladığınızı hissediyorsunuz. Kursun ilerleyişi çok güzel. İyi ki en başından bu kursa kaydolmuşum. Böyle bir eğitim seti hazırladığınız için çok teşekkür ederim." - Yasin Özdemir

Taught by

Automation 4.0

Reviews

4.8 rating at Udemy based on 1038 ratings

Start your review of Tia Portal ile Siemens S7-1200 PLC Programlama (2)

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.