Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

Blender Temelleri

via Udemy

Overview

Blender ile Modelleme, Dokulama ve Render Temelleri

What you'll learn:
  • Blender kullanımı ve arayüz bilgisi
  • Blender'da bulunan kısayol tuÅŸları
  • Temel modelleme ilkeleri
  • UV map ve Unwrap mantığı
  • Blender'da kullanılan temel modifierlar
  • Cycles render motoru ile gerçekçi renderlar alma
  • Texturelar üzerinde çalışma
  • Node editor ile gerçekçi materyaller oluÅŸturma
  • Birçok farklı projede kullanılabilecek önemli modelleme ve dokulama teknikleri

Blender masaüstü ya da mobil oyunlar yapabilmek, animasyonlar oluşturabilmek, 3D yazıcılarda kullanılmak üzere modeller üretebilmek için mükemmel bir programdır. Blender'da ortaya çıkardığımız modelleri birçok farklı formatta çıkartabilir, birçok farklı program ya da oyun motorunda kullanabiliriz. Tüm bu güzel özelliklerinin yanısıra Blender tamamen ücretsiz bir modelleme programıdır.


Blender'la neler yapabiliriz?

  • Oyunlar için 3D modeller oluşturabiliriz.

  • Mimari modeller oluşturabiliriz.

  • Hayalimizdeki evi, arabayı veya eşyaları modelleyebilir, bunları 3D yazıcılarda çıkartabiliriz.

  • 3D veya 2D animasyonlar oluşturabiliriz.


Kurs boyunca neler öğreneceğiz?

Daha önce hiç 3D modelleme ile uğraşmadığınızı düşünerek eğitime tamamen sıfırdan başlayacağım.

Blender 2.8x'e Giriş bölümü ile Blender arayüzünü tanıtacağım, bu arayüzde gezinme, manipülatörler, workspaceler gibi birçok farklı önemli kavramdan bahsederek modelleme ve Blender ile ilgili temel kavramları kavramanızı sağlayacağım. Ayrıca derslerin sonunda ders boyunca anlattığım bazı temel kavramlar ve kısayollarla ilgili Quizler ekledim. Quizleri çözmeniz ve ders boyunca ekranın sol köşeşinde ortaya çıkan kısayolları not etmeniz Blender'ı çok daha etkili ve hızlı kullanabilmeniz için çok önemli.


Modellemeye Giriş bölümü ile edge loop, extrude, kamera, ışıklandırma, render gibi çok önemli kavramlara giriş yapacağız. Ayrıca subdivision, surface ve mirror gibi önemli modifierlardan bahsederek bu modifierları örnek modeller üzerinde kullanacağız. Modellemeye giriş bölümünde birkaç adet küçük model oluşturarak buraya kadar öğrendiğimiz her şeyi kavramanızı sağlayacağım.


Dokulamaya Giriş bölümü ile birlikte artık modellediğimiz objeler üzerine materyaller ve texturelar ekleyerek modellerimizi rendera hazır hale getireceğiz. Bu bölümde öğrendiklerimizi pekiştirmek için bir adet bank modelleyeceğiz, modelin uv maplerini çıkaracağız ve ardından textureları ekleyerek modeli rendera hazır hale getireceğiz.


Proje 1: Low Poly Sahne Oluşturma bölümü işlerin oldukça eğlenceli hale geleceği bölümlerden biri olacak. Bu bölüm ile birlikte artık kendi low poly modellerimizi oluşturacağız. Bu bölümün asıl amacı size temel modelleme mantığını oturtmak olacak. Bu bölümde temel modelleme mantığını oturttuktan sonra ikinci projeye geçeceğiz.


Proje 2: Gerçekçi Sahne Oluşturma bölümünde artık modelleme mantığından çok materyaller ve texturelar üzerinde duracağız. Önce modellerimizi oluşturacak, daha sonra bu modellere materyaller ve texturelar ekleyerek ortaya gerçekçi bir oturma odası çıkaracağız.


Proje 3: Photoshop ve Unity bölümüne yeni bir örnek ile başlayacağız. Bu örnek daha önce öğrendiklerimizi pekiştirecek, biraz daha detaylı bir örnek olacak. Bu bölümde modelleme, uv map oluşturma, seam işlemleri gibi konuların üzerinde detaylı bir şekilde duracağız. Daha sonra Photoshop'ta Uv düzenleme işlemlerinden bahsedip yapmış olduğumuz modeli Unity'ye aktararak oyunlarda kullanıma hazır hale getireceğiz.


Modelleme ilk başta zor, kafa karıştırıcı ya da yorucu gelebilir. Takıldığınız birçok nokta olabilir. Önemli olan takıldığınız an pes etmemek ve sorunun çözümünü aramak. Yeni başlayan biri olarak eğitim boyunca takıldığınız birçok yer olacaktır. Bunları Google'da araştırmaktan, soru cevap bölümünde sormaktan çekinmeyin. İnsanlar hata yaparak ve sorarak öğrenir.


Hayal ettiğiniz, en iyisi olmak istediğiniz alanda bu eğitimin sağlam bir basamak olması dileğiyle.

Taught by

Gazi Akviran

Reviews

4.8 rating at Udemy based on 1320 ratings

Start your review of Blender Temelleri

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.