Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

Kapsamlı Fotoğrafçılık Eğitimi: Fotoğrafta Ustalaşın!

via Udemy

Overview

En İyi Profesyonel Fotoğraf-Fotoğrafçılık Eğitimi: Yeni Başlayanlar ve İleri Düzey Fotoğrafçılar için Mükemmel Bir Kurs!

What you'll learn:
  • A'dan Z'ye Fotoğrafın Tüm Aşamalarını Öğreneceksiniz.
  • Mükemmel Fotoğraf Çekmeyi Öğreneceksiniz.
  • Kompozisyona Kurmayı Örneklerle Beraber Öğreneceksiniz.
  • Fotoğrafçılığın Temelini Örneklerle Beraber Öğreneceksiniz.
  • Portre Fotoğraf, Uzun Pozlama, Manzara, Makro, Ürün Fotoğrafı, Mobil Fotoğraf gibi farklı alanlarda daha iyi fotoğrafa ulaşmayı öğreneceksiniz.
  • Aydınlatma Araçlarını ve Kullanımını Öğreneceksiniz.
  • Işığı Doğru bir Şekilde Kullanmayı öğreneceksiniz.
  • Pratik Photoshop Dersleri ile Düzenlemeler yapacaksınız.
  • Fotoğraf Düzenlemeyi Örneklerle Beraber Öğreneceksiniz.
  • Sosyal Medya Üzerine Özel Derslere erişeceksininiz.
  • Fotoğrafçılığı Nasıl İşiniz Haline Getirebileceğinizi Öğreneceksiniz.
  • Fotoğraf Üzerine Bilmeniz Gereken Her Şeyi öğreneceksiniz.

Mükemmel Fotoğrafın Tüm Aşamalarını Öğrenin!'


En İyi Profesyonel Fotoğrafçılık Eğitimi: Yeni Başlayanlar ve İleri Düzey Fotoğrafçılar için Mükemmel Bir Kurs!


Kapsamlı Fotoğrafçılık Eğitimi ile karşınızdayım. Bu eğitim ileberaber fotoğraflarımızı mükemmel hale getirmeyi öğrenecek ve fotoğrafın tüm aşamalarını kronolojik bir sırayla öğrenecek ve fotoğrafta ustalaşacaksınız.

Her şeyden önce; kaliteli bir iş yapmak istiyorsanız, kendinize yatırım yapmanız gerekiyor. Bu sebeple arayışta olduğunuz ve bu eğitim setine baktığınıza göre, hem teşekkür ederim. Hem de doğru yerdesiniz.


Eğitim Seti Kimlere Hitap ediyor?

Eğitim setini; hem sıfırdan başlayanlara,hem de orta ve üst seviyeye uygun olacak şekilde hazırladım. Böylece herkese hitap ettiğini söyleyebilirim.


Peki Eğitim Setini Özel kılan nedir?

  • Daha anlaşılır olması için, derslerin kategorisini özel olarak hazırladım. Böylece bulmak istediklerinize çok daha kolay bir şekilde erişebilirsiniz.

  • Anlaşılır ve spesifik dersler ile daha kolay bir şekilde öğreneceksiniz.

  • İndirilebilir Materyallerle beraber uygulamalı bir şekilde öğrenim gerçekleştirebileceksiniz.

  • Pek çok eğitimde atlanılan konulara değindim. Böylece daha özel bir eğitim alacaksınız!

  • Eğitimlerimi düzenli bir şekilde güncelliyor- yeni dersler ekliyorum. Böylece güncel ve devamlı bir şekilde gelişen kapsamlı bir eğitim alacaksınız.

  • Takıldığınız noktalarda soru cevap bölümünden her zaman soru sorabilecek ve 24 saat içerisinde dönüş alacaksınız.

  • Ödevler ile Öğrendiklerinizi pekiştireceksiniz.


ÖZETKURSİÇERİĞİ

1. Fotoğrafa Giriş

Bu bölümde fotoğrafın nedir ve camera obscura gibi başlıklar ile fotoğrafçılığa giriş yapıyoruz. Aynı zamanda eğitimden nasıl faydalanabileceğiniz ve eğitim süresince kullanabileceğiniz kitapçık ve sözlük ile beraber özel dersler ve materyallerle kursa başlıyoruz.

2. Fotoğrafın Temel Prensipleri

Bu bölümde fotoğrafçılığın temel prensiplerine geçiş yapıyoruz. Pozlama, ISO, diyafram, enstantane ve beyaz ayarı gibi ayrı derslerle detaylı şekilde temel prensipleri, nasıl kullanacağımızı, fotoğrafa etkisini öğreniyoruz.

3. Kompozisyon

Fotoğraf çekmek için temel bileşenleri öğrendikten sonra, başarılı fotoğrafa ulaşmak için en önemli konu olan kompozisyona geçiş yapıyoruz. Bu bölümde fotoğrafta kompozisyon öğelerinin tümünü öğreniyor ve fotoğrafımıza nasıl uygulayacağımız konusunda bilgi sahibi oluyoruz.

4. Netleme ve Alan Derinliği

Bu bölümde netleme nasıl yapılır, manuel netleme, odak kitleme, hareketli konuyu fotoğraflamak gibi konuları öğreniyor, fotoğrafımızın neden net çıkmadığı gibi sık yaşana problemler üzerine dersler ile pekiştiriyoruz. Aynı zamanda alan derinliğinin ne olduğu, etkileyen faktörler, bokeh gibi önemli dersleri işliyoruz.

5. Fotoğrafçılıkta Önemli Noktalar

Bu bölümde her fotoğrafçının bilmesi gereken önemli konular üzerine derslere geçiyoruz. Sensör nedir, sensör boyutları, krop faktörü, ölçüm modları, fotoğraf formatları gibi fotoğrafçılığa ve makinelere dair önemli noktaları öğreniyoruz.

7. Fotoğraf Makinesi

Fotoğrafçılık ile ilgili pek çok şey öğrendikten sonra temel aracımız olan fotoğraf makinelerini tanımaya geçiyoruz. Makine türleri, avantajları ve dezavantajları, mobil fotoğrafçılık gibi dersler yanında, makinelerin evrimi gibi özel içeriklerle beraber fotoğraf makinelerine dair detaylı bilgi sahibi oluyoruz.

8. Makine 'de ilk olarak yapılacaklar ve Genel Arayüz Kontrolleri

Fotoğraf makinelerini ve türlerini tanıdıktan sonra makinemizin temel ayarlarını ve kontrollerini nasıl yapacağımızı öğreniyoruz. Bu dersler ile beraber makinemizi kişiselleştirerek çekim esnasında makinemize daha hakim oluyoruz.

9. Lensler-Objektifler

Fotoğraf makinesinden sonra en temel ekipmanımız olan objektifleri tanıyoruz. Objektif nedir, türleri, filtreler, bayonet gibi dersler yanında fotoğrafçılık türlerine özel olarak objektif tavsiyesi içeren dersleri görüyoruz.

10. Ekipmanlar- Aksesuarlar

Makine ve lens konusunu öğrendikten sonra ekipmanlar ve aksesuarlara geçiş yapıyoruz. Bu bölümde fotoğrafçılıkta en sık kullanılan ve önemli ekipmanları öğreniyor, alırken nelere dikkat etmememiz gerektiği konusunda bilgi sahibi oluyoruz.

11. Estetik Öğeler

Kompozisyon bölümünün bir diğer parçası sayabileceğimiz estetik öğelere geçiş yapıyoruz. Bu bölümde fotoğrafta estetik öğeler nelerdir ve nasıl kullanabiliriz bunları öğreniyoruz.

12. Renk

Fotoğrafçılıkta en önemli noktalardan birisi olan renk konusuna geçiş yapıyoruz. Bu bölümde renk ayrımları, fotoğrafa etkisi, renk uyumu, nasıl kullanmamız gerektiği gibi kapsamlı derslerle renk konusuna dair her şeyi öğreniyoruz.

13. Işık ve Aydınlatma

Fotoğraf çekmek konusunda hemen her şeyi öğrendikten sonra çok önemli noktalardan biri olan ışık ve aydınlatma konusuna geçiş yapıyoruz. Bu bölümde ışık türleri, aydınlatma şekilleri ve teknikleri, aydınlatma araçları gibi kapsamlı derslerle fotoğrafta ışığı nasıl kullanmamız gerektiğini öğreniyoruz.

14. Mobil Fotoğrafçılık

Bu bölümde mobil fotoğrafçılık üzerine her şeyi öğreniyoruz. Mobil fotoğrafçılık ile ilgili dersler yanında özel tavsiyeler ile beraber kendimizi bu konuda geliştiriyoruz.

15. Ürün Fotoğrafçılığı

Bu bölümde bir ürün fotoğrafı çekiminden, işlemesine, çekim ortamı hazırlamaktan, aksesuarları... oldukça detaylı başlıklar ile birlikte ürün fotoğrafçılığına dair her şeyi öğreniyoruz. Ürün fotoğrafçılığı bölümüyle beraber bir ürünün fotoğraflanması sürecini baştan sona görerek kendi ürün fotoğraflarımızı çekebilecek düzeye geliyoruz.

16. Doğa-Manzara Fotoğrafçılığı

Bu bölümde doğa ve manzara fotoğrafçılığını tanıyoruz. manzara fotoğrafı çekim tekniklerinden olan panoramaya özel derslerle beraber, panorama fotoğrafı nasıl çekilir ve düzenlenir gibi öğreniyoruz.

17. Portre Fotoğrafçılığı

Fotoğrafçılıkta en sık tercih edilen türlerden olan portre fotoğrafçılığına geçiş yapıyoruz. Bu bölümde portre fotoğrafı çekerken dikkat edilmesi gerekenler, ışık kullanımı, kompozisyon konusu gibi derler yanında çekmiş olduğumuz fotoğrafları düzenleyerek baştan sona süreci öğrenmiş oluyoruz. Bunların yanında çeşitli pro tavsiyeler ve makaleler ile portre fotoğrafçılığında kendimizi geliştiriyoruz.

18. Sokak Fotoğrafçılığı

Bu bölümde sokak fotoğrafçılığını öğreniyoruz. Tanımanız gereken 5 sokak fotoğrafçısı gibi içeriklerle beraber sokak fotoğrafçılığında bilgi sahibi oluyoruz.

19. Uzun Pozlama Fotoğrafçılığı

Popüler ve çok sevilen türlerden biri olan uzun pozlama fotoğrafçılığına geçiş yapıyoruz. Uzun pozlama nedir, nasıl yapılır, dikkat edilmesi gerekenler, gece ve gündüz uzun pozlama gibi derler yanında çektiğimiz fotoğrafları düzenleyerek süreci baştan sona öğreniyoruz.

20. Spor-Aksiyon Fotoğrafçılığı

Bu bölümde spor ve aksiyon fotoğrafçılığını öğreniyoruz. Tanımanız gereken 5 spor - aksiyon fotoğrafçısı gibi içeriklerle beraber bu türde fotoğrafçılığında bilgi sahibi oluyoruz.

21.Makro Fotoğrafçılığı

Fotoğrafçılık türlerinden makro fotoğrafçılığa geçiş yapıyoruz. Bu bölümde baştan sona makro fotoğraf nasıl çekilir, ayarlar nasıl olmalı, nelere dikkat etmeliyiz gibi konuları öğreniyoruz.

22. Kişisel Gelişim

Bu bölümde fotoğraf çekenin ötesine geçerek, daha iyi fotoğrafa ulaşmanın anahtarı olan kişisel gelişim bölümüne geçiyoruz. Bu bölümde gözümüzü geliştirmeyi öğreniyor ve okumamız gereken kitaplar, izlememiz gereken filmeler ve faydalı yönlendirmeler gibi özel içeriklerle kişisel gelişim konusunu pekiştiriyoruz.

23. Diğer Fotoğrafçılık Türleri

Öğrendiğimiz fotoğrafçılık türlerinden farklı olarak doğum fotoğrafçılığı, stüdyo fotoğrafçılığı, mimari fotoğrafçılık, moda fotoğrafçılığı gibi türleri bu bölümle beraber öğreniyoruz.

24. Fotoğraf Çekim Teknikleri- İleri Seviye Teknikler

Bu bölümde fotoğrafta ileri seviye çekim tekniklerini öğreniyoruz. Pan - blur fotoğraf, HDR, silüet, zoom in - zoom out gibi özel teknikleri öğrendiğimiz dersler, fotoğrafçılıkta üslubumuzu oturtmak konusunda yardımcı oluyor.

25. Özel Dersler

Bu bölümde çeşitli özel dersleri buluyoruz. Arşivcilik gibi konularla beraber geçmişten günümüze fotoğrafın yolculuğunu öğreniyoruz.

26. Fotoğraf Paylaşmak - Sosyal Medya

Bu bölümde çekmiş olduğumuz fotoğrafları nasıl paylaşmamız gerektiğini öğreniyoruz. Sosyal medya kullanımı, İnstagram için özel dersler ve faydalı yönlendirmeler ile fotoğraf paylaşmak konusunda dikkat etmememiz ve bilmemiz gereken her şeyi öğreniyoruz.

27. Fotoğrafçılıktan Gelir Elde Etmek

Bu bölüm ile beraber fotoğrafçılıktan nasıl gelir elde edebileceğimizi öğreniyoruz. Fotoğrafçılıktan gelir elde etmek için kritik noktalar, hangi yollarla gelir elde edebileceğimiz, markalaşmak gibi önemli dersleri öğreniyoruz.

28. Stok Fotoğrafçılığı

Bu bölüm ile beraber stok fotoğrafçılığının ne olduğu ve nasıl yapabileceğimizi öğreniyoruz. Stok fotoğrafçılığında popüler siteleri inceleyerek konuda kendimizi geliştiriyoruz.

29. Mobil Fotoğraf Düzenlemeleri

Mobil fotoğraf düzenlemeleri bölümüyle beraber telefonumuzdan nasıl fotoğraf düzenleyebileceğimizi öğreniyoruz. bununla beraber faydalı yönlendirmeler ile farklı örneklere ulaşıyoruz.

30. Photoshop Dersleri! Pratik Uygulamalar

Bu bölümde photoshop programında fotoğraf düzenlemeyi öğreniyoruz. Detaylı uygulamalı pratik şekilde nasıl yapabileceğimizi görerek kendi fotoğraflarımıza uygulamayı deneyimliyoruz.

31. Sizden Gelenler - Fotoğraf Sohbetleri

bu bölümde sizden gelenleri paylaşıyor, aynı zamanda fotoğraf sohbetleri topluluğunu tanıtıyorum.

32. Mehmet Üzüm Özel

Bu bölümde özel derslere ulaşacağız.

34. Çıkış

Çıkış bölümüyle beraber kursu sonlandırıyoruz.




Eğitim seti ile detaylı öğrenim sağlamak için onlarca indirilebilir materyal ekledim. Bu materyaller makale, PDF, fotoğraf, görsel gibi türlerden oluşmakta. PDF gibi materyalleri indirerek okuma yapabilir ve bilgilerinizi pekiştirebilirsiniz. Fotoğrafları indirerek üzerine çalışarak pratik yapabilirsiniz.


Taught by

Mehmet Üzüm

Reviews

4.9 rating at Udemy based on 3973 ratings

Start your review of Kapsamlı Fotoğrafçılık Eğitimi: Fotoğrafta Ustalaşın!

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.