Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

Oracle SQL Developer Eğitimi

via Udemy

Overview

Oracle SQL Developer aracını öğrenebileceğiniz kurs.

What you'll learn:
  • Oracle SQL Developer istemci aracını detaylarıyla öğreneceksiniz.

Önemli Not : Bu kurs Türkiye'nin ve Udemy'nin ilk Oracle SQL Developer IDE kursudur. 2010 yılında çekildi. SQL ve PL/SQL dil özellikleri bilinenin aksine çok hızlı değişmez ve onlarca yıldır sektörde kullanılan bu dillerin özellikleri yok olmaz. Yeni Oracle versiyonlarında genellikle sadece yeni özellikler gelir(kullanıcı arayüzlerine ve dil özelliklerine). Yani bu kurs ilk ama halen günceldir. Bu kurs içerikleriyle hızlı şekilde dil ve genel mantığa hakim olduktan sonra zaman içinde gelen yeni özellikler için ayrıca güncel kitap ya da kurslar(kaliteli TR içerik yok, sadece İngilizce bulabilirsiniz) ile kendinizi daha da geliştirebilirsiniz.

Önemli Not : Oracle alanında halen az içerik olması nedenyle daha önce yayından kaldırdığım bu kursu öğrencilerin ısrarı üzerine tekrar ve ücretsiz(daha önce ücretliydi) olarak yayına verdim.

Bu kurs ile Oracle firmasının geliştirdiği Oracle SQL Developer aracını indirme ve kurulumdan başlamak üzere genel hatlarıyla öğrenebileceksiniz. Kurs içeriğinde SQL Developer ile PL/SQL yönetimi ve hazır PL/SQL nesne oluşturma araçlarını kullanmayı öğrenerek Oracle ile daha etkin çalışmaya başlayacaksınız.

Bu eğitimin temel amacı SQL ya da PL/SQL başlıklarını detaylıca incelemek değildir. Bu eğitimle Oracle SQL Developer IDE'sini kullanmayı ve SQL cümlecikleriyle birleştirerek etkili Oracle veritabanı programlama yapabilmenizdir.

ÖNEMLİ : Bu kurs SADECE "Oracle SQL Developer IDE'sini" anlatmayı hedefler, sizi SQL ya da PL/SQL dillerinde uzmanlaştırmaz! Oracle veritabanı programlama alanında uzmanlaşmak isteyenler profilimden "Oracle Veritabanı Programlama"(27 saat) isimli kursu alabilir.

içerik Özeti:

- Oracle SQL Developer Kurulumu
- Veritabanı Nesneleriyle Çalışmak
- Veri Erişimi
- Veri İşleme
- PL/SQL ve Oracle SQL Developer IDE kullanımı

Taught by

Cihan Özhan

Reviews

3.9 rating at Udemy based on 273 ratings

Start your review of Oracle SQL Developer Eğitimi

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.