Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

A'dan Z'ye Temel Analiz ile Yatırım

via Udemy

Overview

Temel Analiz ve Teknik Analiz İle Daha Az Risk İle İşlem Yapmayı Öğrenin

What you'll learn:
  • Temel Analizi Başından İleri Seviyeye Doğru Öğrenilecek
  • Temel Analiz İle Şirketlerin Mali Tabloları Okunabilecek
  • Temel Analiz İle Forex Piyasası Yorumlanabilecek
  • Teknik Analiz Yöntemleri Giriş Seviyesinde Öğrenilecek
  • Hisse Senedi Yatırımcılığı İle İlgili Bonus Bilgiler Öğrenilecek

Günümüzde insanlar gelirlerinden kalan tasarrufları ile yatırımlar yapmaktadır. Ülkemizde ise bu yatırımlar çoğunlukla borsa, döviz ve emtialarda (altın,gümüş vb.) olmaktadır. Profesyonel bir şekilde al-sat yaparak kazanç sağlamak isteyen yatırımcılar, en uygun yatırım aracını en uygun fiyattan alıp satmak için çeşitli analizler yapmaktadır. Bu analizler genel olarak temel analiz ve teknik analiz olarak ikiye ayrılmaktadır. Ben de bu eğitim ile giriş seviyesinde teknik analiz ve ileri seviye temel analiz yöntemlerini hem teori hem de uygulamalı bir şekilde anlattım. Ancak temel analiz hakkında daha öncesinde bir bilginiz yoksa endişelenmeyin. Bu eğitimde temel analiz nedir, temel analiz nasıl yapılır, temel analiz aşamaları nelerdir, temel analiz süreçleri hakkında bilgi vererek temel analiz eğitimi başlayacaktır.

Temel analiz, borsada işlem gören hisse senetleri ve para birimlerinin kağıt üzerindeki gidişatını yorumlama sanatıdır. Yani bir hisse senedinin bilanço açıklamalarına, finansal mali tablolarına, piyasa değerine - defter değerine ve bunun gibi bir çok parametreye bakarak; hisse senedinin ucuz mu pahalı mı alınabilir mi alınamaz mı olduğuna karar vermemizi sağlar. Ücretli ve ücretsiz temel analiz araçları üzerinde yapılacak temel analiz uygulamalarında temel analiz formülleri ile kafa karışıklığı yaşamadan direkt yorumlama yapabileceksiniz.

Ülkemizde ne yazık ki bir çok yatırımcı, işlemlerini bilinçli bir şekilde yapmıyor. Ya büyük firmalara rastgele yatırımlar yapıyor ya da Twitter gibi sosyal medyada hisse pazarlayanlardan fikir alıyor. Bu şekilde yapılan işlemlerin büyük bir çoğunluğu hüsran ile sonuçlanıyor. Temel analiz eğitimi sayesinde dünya ekonomisi ve ülke ekonomisini ilgilendiren haberleri inceleyecek ve oluşturabilecek etkilere göre pozisyon alabilirsiniz. Hangi sektörlerin ülke ve global çapta değer kazanacağını temel analiz yöntemleri ile tespit edebilir, bu sektörde çalışmalar yapan şirketlerden hisse senedi alabilirsiniz.

Temel analiz eğitimi ile şirketlerin mali tablolarını incelemeyi öğreneceksiniz. Böylece bir şirket zamanla satışlarını arttırıyor mu, bu satışlardan elde edilen kazanç artıyor mu, şirket borçlarını ödüyor mu yoksa borçları artıyor mu gibi bir çok kritik bilgiyi okuyabilecek ve yorumlayabileceksiniz. Unutmayın, borçlarını ödeyen, karını arttıran ve bu karını şirket ortakları olan biz yatırımcılar ile paylaşan şirketlerin hisse senetleri zamanla değerlenir.

Kısa zamanda zengin olma hayali kurmayan gerçek yatırımcılar, yatırımlarındaki her bir hareketten önce mutlaka temel analiz ve teknik analizi beraber kullanırlar. Temel analiz ile teknik analiz et ile tırnak gibi birbirinden ayrılmaması gereken iki analiz yöntemidir. Temel analiz size hangi şirkete yatırım yapıp hangisine yapılmayacağını belirtirken teknik analiz ise bir şirketin hisse senedi hangi fiyattan alınmalıo hangi fiyattan satılmalı sinyalini verecektir.

Yine udemy platformunda yayınlamış olduğum Teknik Analiz kurslarını takip edenlerden olan geri dönüşlerde, genellikle temel analiz hakkında da bilgiler istediklerini gördüm. Çünkü yatırım işine önem veren bireylerin temel analiz ile teknik analizin beraber yapıldığında daha isabetli kararlar verildiğini bilirler. Bu nedenle ister döviz üzerinde ister emtialarda ister de borsada işlem yapın, mutlaka temel analizi kullanmalısınız.


*** Bu eğitim setinde anlatılanların tamamı eğitim amaçlı olup al-sat-tut gibi yatırım tavsiyesi vermemektedir.

Taught by

Mustafa Küçükakarsu

Reviews

4.2 rating at Udemy based on 725 ratings

Start your review of A'dan Z'ye Temel Analiz ile Yatırım

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.