Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

Unity C# | Sıfırdan Zirveye 3D Oyun Geliştirme (2023)

via Udemy

Overview

C#'ı ve Unity'yi Sıfırdan Oyun Projeleri Geliştirerek Öğren!

What you'll learn:
  • Unity Kullanabilecek Kadar C# Dilinin Temelleri
  • Sıfırdan Oyun Geliştirmeyi
  • Unity ile Oyun Geliştirmeyi
  • Unity'de Karşılaştığı Problemlere Çözüm Bulabilmeyi
  • Unity ve C#'ı CV'ne Ekleyebileceksin

Oyun sektörünün, müzik ve sinema sektörlerinin toplamından daha büyük olduğunu biliyor muydun?

Oyunlar çoktan sadece çocukların gönül eğlendirdiği bir nesne olmaktan çıktı. Artık ülkelerin lokomotif sektörlerinden birisi olan ve 7'den 70'e hemen herkesin bir şekilde içinde bulunduğu bir dünya. Artık oyun karakterleri insanların kendilerine örnek aldıkları rol modeller olmuş durumda. Oyunlar, çağımızın bütün stresinden insanların bir an olsun uzak durmak için kendilerini kaptırdıkları bir dünya. Oyunlar artık sadece "oyun" değil.

Oyun geliştirme ise her geçen gün cazibesi daha da artan bir alan. Çok değil daha 7-8 yıl önce küçümsenen ve önemi kavranamayan oyun sektörü bugün yüzyıllar ölçeğinde geçmişe sahip sektörlere kafa tutuyor. Dünya devi otomotiv firmalarının yüzyıllar içinde oluşturdukları değeri oyun şirketleri birkaç sene içinde oluşturabilecek güce ulaştı. Zaten bu yüzden herkesin gözü kulağı artık oyun sektöründe. 2018 yılında dünyada sadece "mobil oyunların" 88 Milyar Dolarlık bir gelir elde ettiğini söylediğimde umarım ne kastettiğimi anlatabilirim.

Türkiye ölçeğine geldiğimizde manzara daha da güzel bir hâl alıyor. Çünkü özellikle "Hyper Casual" türünün trend olmasıyla birlikte Türkiye bu alanın dünyadaki en önemli temsilcilerinden birisi oldu. Önemli bir oyun girişimcisinin tabiriyle "Türkiye ilk defa bir treni kaçırmadı!". Tabii ki sadece "Hyper Casual" türünde değil. İki sene içinde ilk olarak Gram Games 250 Milyon Dolara daha sonra Peak Games 1.8 Milyar Dolara ve son olarak Rollic 168 Milyon Dolara Amerikalı bir dünya devi olan Zynga tarafından satın alındı. Bu şirketler satıldıklarında daha 10 yaşına bile girmemişlerdi. Rollic kurulalı daha 2 yıl bile olmamıştı! Satıldıklarında Peak Games'in 100, Gram Games'in ise yaklaşık 50 kişilik bir ekibi vardı. Size milli gururumuz Türk Hava Yolları'nın 37.000'den fazla çalışanıyla yaklaşık 2.5 Milyar Dolar piyasa değerine sahip olduğunu söylediğimde bu şirketlerin bu kadar küçük ekiplerle bu kadar büyük bir değeri oluşturabilmelerine hayret edeceğinizi düşünüyorum. Çünkü ben de hayret etmiştim. Bütün bu anlattıklarımdan ötürü global oyun devlerinin gözü kulağı Türkiye'de. Zaten burada bir fırsat olduğunu düşünen binlerce girişimci ve yatırımcı çoktan bu sektöre girmiş durumda.

Peki neden bizi tercih etmelisin? Sana kesin bir şey diyemem ama şunları söyleyebilirim:

  • Udemy'deki en hızlı eğitmen desteklerinden birisini sunuyoruz. Sen de faydalan!

  • C#'ı temel ve orta seviyede öğreneceksin. Hem de teorik olarak değil! Kısa bir teorik girişten sonra direk Unity'de oyun geliştirerek projeler üzerinden öğreneceksin.

  • Unity şu anda oyun sektöründe kullanılan en yaygın oyun motorlarından birisi. Bu oyun motorunu kullanmayı bilmen sektör açısından çok işine yarayacak.

  • Öz ve net anlatımla öğrenmen gerekenleri hızlı bir şekilde öğren!

  • Unity ve C#'ı CV'ne ekleyebileceksin.

Sen de bu dünyanın bir parçası olmak istiyorsan; bir bilgisayar ve tükenmek bilmez arzu ve istek bizim için yeterli. Biz sana sadece yol göstereceğiz. Yolu yürüyecek olan sensin.

Unutma; oyunlar artık sadece "oyun" değil!

Taught by

Devkod Akademi and Bilal Kayi

Reviews

5.0 rating, based on 1 Class Central review

4.8 rating at Udemy based on 958 ratings

Start your review of Unity C# | Sıfırdan Zirveye 3D Oyun Geliştirme (2023)

  • Anonymous
    Kursu baştan sona bitirdim, hocanın anlatımı süper. Konular gayet net işleniyor. Sıfırdan başlayacaklara özellikle tavsiye ederim. Çok faydalanacağınızdan hiç şüphem yok

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.