Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

Sıfırdan YOGA ve PİLATES Eğitim Seti

via Udemy

Overview

Bu eğitim seti ile Yoga ve Pilates öğreneceksiniz. Eğitim setimiz ile evinizin konforunda yoga ve pilates yapacaksınız.

What you'll learn:
  • Yoga hareketlerini öğreneceksiniz
  • Yoga ile ilgili temel bilgileri öğreneceksiniz
  • Daha sağlıklı olmak için yoga tekniklerini öğreneceksiniz
  • Ağrılarla mücadele etmek için yoga ve pilates öğreneceksiniz
  • Daha fit ve enerjik bir bedene sahip olmak için yoga tekniklerini öğreneceksiniz

Bu Eğitim seti ile en baştan yoga öğreneceksiniz. Yoga öğrenerek hem ruhen hem de fiziksel olarak daha sağlıklı hale geleceksiniz. Yoga sayesinde hayata bakış açınız olumlu şekilde değişecek.

Yoga Nedir?

Yoga, fiziksel ve zihinsel iyilik halini artırmak için nefes almaya odaklanan bir egzersiz şeklidir. Stresi azaltmak, sağlıklı kalmak, güç ve esnekliği artırmak için tasarlanmış bir dizi hareket, nefes egzersizleri ve meditasyon içerir. Amacı zihin ve bedende farkındalık ve uyum sağlamaktır. Eski bir gelenek olan yoga pratiği birçok zihinsel ve fiziksel fayda sağlar. Kasları güçlendirir, solunum sistemini ve kalp sağlığı destekler, bağımlılık tedavisine yardımcı olur, stres, kaygı, depresyon ve kronik ağrıları azaltır, uyku düzenlerini iyileştirir, yaşam kalitesini arttırır. Birçok ülkede çeşitli şekillerde uygulanan yoga, Batı’da bütüncül bir yaklaşım olarak tamamlayıcı ve alternatif tıp türü olarak kabul edilmektedir.

Yoga Eğitim setimiz içerisinde günlük yoga rutinlerini bulacaksınız, yoga derslerini her gün düzenli şekilde çalışarak en baştan yoga öğreneceksiniz. Eğitmenimiz Ofelia Cecilia Amaro uzun süredir yoga eğitmenliği yapan çok başarılı bir eğitmen, anlattıklarını uygulayarak çalışın ve başarıyı keşfedin!


Neden Yoga Yapmalıyım?


Yoganın Fiziksel Faydaları

- Esnekliği ve Dengeyi Artırır.

- Gücünü Artırır.

- Kalp Sağlığına Olumlu Katkısı Vardır.

- Kronik Ağrıları Azaltabilir.

- Uyku Kaliteni Yükseltir.

- Nefes Alışını Düzenler.

- Sağlıklı Yeme Alışkanlıkları Sağlar.


Yoganın Ruhsal Faydaları

Huzur ile eşleştirdiğimiz yoganın fiziksel yararlardan ibaret olduğunu savunamayız. Aynı zamanda zihinsel aktiviteleriyle bilinen yoga, insan psikolojisi için de çok önemli. Yani belki de aradığınız huzur bir yoga minderindedir.


Stres ve depresyon

Yoga, böbrek üstü bezlerini ve adrenalin salgılanmasını düzenler. Bu durum stresi azaltırken, insanı daha da dinginleştirir. Strese yer vermeyen insanlar hayatında bulundurduğu kaygıları ve kötü enerjiyi de yenmiş olur.


Dinlence ve iç huzur

Hepimiz doğayı ve bizi dinlendiren yerlerde bulunmayı seviyoruz. Yoga meditasyon etkisiyle iç huzurun aslında içimizde olduğunu fark ettirir. Ayrıca dinlendirme etkisi olan yoga egzersizlerini uygulayarak stresli bir günün yorgunluğunu atabilirsiniz.


Daha iyi sezgi

Yoga beyin hücrelerini çalıştırdığı ve stresli bir hayattan kurtardığı için düşünme ve değerlendirme yeteneğini de arttırır.

Taught by

Hezarfen Academy and Gizem Gökdemir

Reviews

4.5 rating at Udemy based on 792 ratings

Start your review of Sıfırdan YOGA ve PİLATES Eğitim Seti

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.