Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

Kotlin ile Programlama Temelleri

via Udemy

Overview

Kotlin ile programlama temelleri ve orta seviyeye kadar uygulamalı dersler

What you'll learn:
  • Kotlin Yazılım Dili
  • Nesne Yönelimi Programlama
  • Veri Tipleri
  • Temel Programlama

Selamlar Kıymetli Arkadaşlar

Bu eğitim serisinde, Temel seviye programlamadan başlayarak orta seviyeye kadar pratikler ile Kotlin öğreneceğiz. Eğitim süresince tek bir kaynağa bağlı kalmayarak daima araştırmacı olmak ve proje oluşturmaya yönelik çalışmayı ihmal etmeyelim. Bu süreçte soruların ve ihtiyaçların için bana iletişim kanallarımdan ulaşabilirsin. Mentor-Mentee ilişkisi içerisinde çok daha hızlı ve isabetli gelişime odaklanabilirsin. Programlama dilinin bir amaç değil araç olduğunu daima hatırlayarak, alet çantamızdaki alet edevatlarımızı kullanmayı büyük titizlikle öğrenmeliyiz. Sektöre hızlı ve faydalı bir giriş için adımlarını atmalısın. Motivasyonunu diri tut ve odaklan ! Haydi başlayalım.

Kotlin, Java sanal makinesi üzerinde çalışan ve ayrıca JavaScript kaynak koduna derlenebilir, statik tipli bir programlama dilidir. İlk geliştirme Sankt-Peterburg, Rusya merkezli JetBrains programcıları tarafından yapılmıştır. İsmi Kotlin Adası'ndan gelmektedir.

Temmuz 2011'de JetBrains, JVM için yeni bir dil olan ve bir yıldır geliştirilmekte olan Project Kotlin'i duyurdu. JetBrains lideri Dmitry Jemerov, Scala dışındaki çoğu dilin aradıkları özelliklere sahip olmadığını söylemiştir. Ancak, Scala'nın düşük derleme zamanını apaçık bir eksiklik olarak gösterdi. Kotlin'in belirtilen hedeflerinden biri, Java kadar çabuk derlemektir. Şubat 2012'de JetBrains, projeyi Apache 2 lisansı altında açık kaynak olarak yayınlamıştır. Kotlin v1.0, 15 Şubat 2016'da yayınlanmıştır. Bu ilk stabil sürümü olarak kabul edilir ve JetBrains bu sürümden itibaren geriye dönük uyumluluk taahhüdünde bulunmuştur.

Taught by

Ali Göktaş

Reviews

4.6 rating at Udemy based on 19 ratings

Start your review of Kotlin ile Programlama Temelleri

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.