Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

Süper Hızlı Okuma

via Udemy

Overview

Okuma hızınız ilk gün iki katına çıkacak.

What you'll learn:
  • Okuma hızınız ilk gün iki katına çıkacak. TYTve YGS'de ÖSYM tarafından Türkçe sınavında kullanılan son 5 yıldaki bütün kelimler kullanılarak hızlı okuma son bölüme eklendi. Anlamını bilemediğiniz kelime var mı kontrol ediniz. İyi Çalışmalar.

Merhaba arkadaşlar, (Size tavsiyem lütfen kursu tek bir seferde bitirin ve sonra her gün bunu tekrarlayın. En olmadı birinci gün yarısını ikinci gün kalanını tamamlayınız.)

Herhangi bir programa ihtiyaç duymaksızın ilk günlerde bile etkisini göreceğiniz ve herkesin kullanabileceği bir ders yapmış bulunmaktayım. Bu program da birçok öğrenciler ile çalışıp deneyimler kazanılarak tasarlanıp herkese hitap edilecek şekilde hazırlanmıştır. Dersleri takip ederek okuma hızınızın iki katına çıktığını kendiniz bizzat göreceksiniz. Hadi, başlayalım.


Sizden yapmanızı istediğim ilk şey, elinize bir kitap alarak 60 saniye okumanız. Bunun için telefonunuzdan kronometreyi kullanabilirsiniz.

Daha sonra okuduğunuz her kelimeyi (edatlar ve bağlaçlar dahil) ve en son kaldığınızı yere kadar okuduğunuz kelime sayısını bir yere not almanız.

Dersimize başladığınızda bir çizelge oluşturarak ilk okumayı ve sonundaki okumayı kayıt ediyoruz.

Benim ile listenizi Excel olarak paylaşabilirsiniz.

Sizin için hazırladığım bu çalışmayı evde her akşam tekrarlamalısınız. Birinci dersimiz her gece yapılmalıdır ki gözlerimizin hareket kabiliyeti artsın. Başlangıçta gözlerinizde yaş gelebilir, korkmayın. Baş dönmesi ve baş ağrısı gibi durumlarla ile de karşı karşıya kalabilirsiniz. Çünkü uzun yıllardır siz okuma esnasında sadece başınızı döndürdüğünüzden dolayı göz kaslarınızı çok az kullandınız, eğitim sürecinde ise göz kaslarınızı aktif kullanmak üste ki belirtiğim durumlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Çalışmamızı yaparken ders içeriğinde size ne yapmanız gerektiği söyleyen dipnotlar mevcuttur. Örnek videolar ile de kendinizi test edebilirsiniz.

Çalışmamızı yaparken başınız sağ ve sola dönmemeli. Başını sabit tutunuz. Kelimeleri takip ederken içinizden seslendirmeyin. İç sesinizin bastırın, sizlere tavsiyem sakız çiğneyip iç sesinizi dindirmek. Şimdi ise güzel bir temel atmış bulunmaktasınız.

Başarılarınız daim olsun. Pes etmeyin! İyi çalışmalar.

Taught by

Süleyman ÇAKIR

Reviews

4.1 rating at Udemy based on 438 ratings

Start your review of Süper Hızlı Okuma

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.