Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Udemy

VirtualBox ile Sanal Makine Kurulumu

via Udemy

Overview

Windows, Ubuntu, Pardus, Kali Linux vb sistemleri sanallaştırmak

What you'll learn:
  • VirtualBox kurulumu ve ayarlamalarını yapabilecek
  • SanallaÅŸtırma mantığını anlayacak
  • Sanal disk yapılarını öğrenecek
  • Windows, Ubuntu, Pardus, Kali Linux vb. sistemlerin sanallaÅŸtırmasını yapabilecek

Kolayca anlamak için, sanal makineyi (VM) gerçek, fiziksel bir bilgisayarda çalıştırdığınız tüm yazılımları çalıştırmak için kullanabileceğiniz "yazılımdan yapılmış bir bilgisayar" olarak düşünün. Fiziksel bir makine gibi, bir sanal makinenin de kendi işletim sistemi (Windows, Linux, vb.), depolama alanı, ağ bağlantısı, yapılandırma ayarları ve yazılımı vardır ve bu ana bilgisayarda çalışan diğer sanal makinelerden tamamen izole edilmiştir.


Neden sanal makine kullanmalı?

Sanallaştırma birçok küçük iş yükünü tek fiziksel bilgisayarda birleştirerek, daha yüksek verimlilik sağlar ve BT harcamalarını azaltır. Bir işletim sistemi ve uygulama yazılımlarıyla yeni bir sanal makine konuşlandırmak, BT yöneticilerinin üretim ortamlarını değiştirmeden önce kavram kanıtlarını ve DevTest ortamlarını konuşlandırmaları için kolay bir yol sağlar.

Sanal makineler, VM'leri daha az fiziksel sunucuda konsolide ederek daha kolay varlık yönetimi sağlayabilir. Sanal makineleri yönetmek, daha az donanım sağlayarak, kaynakları daha hızlı hazırlayarak ve kesinti süresini azaltarak şirketinizin zamanından da tasarruf sağlayabilir. Ayrıca sunucuları dağıtmak için gereken alanı da azaltabilirler; sonuç olarak enerji tüketimini de azaltırlar ve bu da onları daha çevre dostu bir çözüm haline getirir.

Sanal makineler, tamamen yeni bir işletim sistemine geçmek zorunda kalmadan eski uygulama yazılımlarını çalıştırmanın uygun maliyetli bir yolu da olabilir. Donanım yaşlandıkça veya eskidikçe, sanallaştırma kullanıcının her iki dünyanın da en iyisine sahip olmasını sağlar: Donanımı yükseltebilirler ancak yine de eski işletim sistemlerine erişimlerini koruyabilirler.

En iyi sanal makine son derece taşınabilirdir, yani bir ağdaki fiziksel bilgisayarlar arasında ve hatta şirket içi ve bulut ortamları arasında taşınabilir. Aynı ana bilgisayarda birden çok sanal makine çalıştırmak, sistem kaynaklarının kullanımını optimize edebilir.

Taught by

Erdem AYTEK

Reviews

4.5 rating at Udemy based on 712 ratings

Start your review of VirtualBox ile Sanal Makine Kurulumu

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.