Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Google

Залучення клієнтів за допомогою цифрового маркетингу

Google via Coursera

Overview

"Залучення клієнтів за допомогою цифрового маркетингу" – це другий із семи курсів, які необхідно пройти для отримання Сертифікату Google з цифрового маркетингу та електронної комерції. У цьому курсі ви дізнаєтеся, як застосовувати пошукову оптимізацію (SEO), пошуковий маркетинг (SEM) і медійну рекламу для залучення клієнтів онлайн. Ви детально розглянете етапи маркетингової лійки і дізнаєтеся, як використовувати тактику цифрового маркетингу для проходження клієнтами кожного етапу. Ви навчитеся збільшувати відвідуваність вебсайту і підвищувати її ефективність, засвоївши методи пошукової оптимізації, як-от: аналіз ключових слів, алгоритми пошукових систем та нарощування кількості посилань (лінкбілдінг). Ви також дізнаєтеся про платний пошук і рекламу, вивчите тактику, яка використовується для привернення уваги та охоплення потенційних клієнтів на сторінках результатів пошуку, також відомих як SERP. Наприкінці цього курсу ви будете вміти застосовувати стратегії цифрового маркетингу, кращі практики та інструменти для активного привернення уваги до компанії. Також ви навчитеся розуміти потреби клієнтів і зацікавлювати їх своїми товарами та послугами. Співробітники Google, які зараз працюють у цій сфері, навчатимуть вас, пропонуючи практичні завдання та приклади, які імітують стандартні завдання цифрового маркетингу й електронної комерції, а також продемонструють найбільш ефективні інструменти й ресурси, які вони використовують у своїй роботі. Студенти, які пройдуть усі сім курсів програми, володітимуть навичками, які дадуть їм змогу претендувати на вакансії початкового рівня в галузі цифрового маркетингу та електронної комерції. Попередній досвід роботи необов’язковий. Пройшовши цей курс, ви вмітимете вирішувати такі завдання: – визначати портрет вашого потенційного покупця і формувати цільову аудиторію; – описувати ціль і переваги етапів маркетингової лійки; – збільшувати коефіцієнт конверсій; – застосовувати пошукову оптимізацію та її окремі методи; – використовувати Google Search Console та звіти для відстеження присутності сайту в результатах пошуку Google; – визначати переваги пошукового маркетингу і застосовувати його за по треби; – базово використовувати Google Ads і визначати цільову аудиторію клієнтів.

Syllabus

  • Вступ до залучення клієнтів і налагодження зв’язків у цифровому маркетингу
    • Ви продовжите вивчення маркетингової лійки та її етапів: знайомства, обмірковування, конверсії та лояльності. Ви також дізнаєтеся про стратегії перетворення потенційних клієнтів на покупців і постійних клієнтів на кожному етапі маркетингової лійки. Далі ви дізнаєтеся, як використовувати портрети клієнтів, щоб зрозуміти цілі споживачів, їхні больові точки та онлайн-платформи, яким вони надають перевагу.
  • Поняття пошукової оптимізації (SEO)
    • Ви ознайомитеся з основами SEO. Потім ви отримаєте базові знання про те, як працює пошукова система Google і як відбувається ранжування сайтів. Далі ви дізнаєтеся, як проводити дослідження ключових слів.
  • Застосування пошукової оптимізації (SEO)
    • Ви дізнаєтеся, як оптимізувати сайт для пошукової системи, зокрема вивчите стратегії використання контенту, зображень і посилань. Ви також дізнаєтеся, як допомогти пошуковим системам краще зрозуміти ваш контент. Далі ви навчитеся створювати ефективні назви сайтів і додавати структуровані розмітки даних, щоб допомогти користувачам і пошуковим системам знайти те, що їм треба. Потім ви дізнаєтеся, як використовувати інструменти SEO для аналізу ефективності пошуку та поведінки користувачів.
  • Пошуковий маркетинг (SEM) і медійна реклама
    • Ви дізнаєтеся про рекламу в пошукових системах, яка ще називається SEM, і рекламу Google Display. Ви навчитеся створювати оголошення в результатах пошуку або медійні оголошення. Ви закінчите курс із розумінням того, як застосовувати та покращувати медійну рекламу.

Taught by

Google Career Certificates

Reviews

5 rating at Coursera based on 435 ratings

Start your review of Залучення клієнтів за допомогою цифрового маркетингу

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.