Class Central is learner-supported. When you buy through links on our site, we may earn an affiliate commission.

Google

Основи цифрового маркетингу та електронної комерції

Google via Coursera

Overview

Основи цифрового маркетингу та електронної комерції – це перший із семи курсів програми сертифікації Google з цифрового маркетингу та електронної комерції. Пройшовши цей курс, ви отримаєте навички, необхідні для того, щоб претендувати на посади початкового рівня у відповідних сферах. Люди, які працюють у галузі цифрового маркетингу та електронної комерції, допомагають своїм компаніям приваблювати нових клієнтів, залучають споживачів до взаємодії через різні цифрові канали, а також стимулюють продажі та лояльність клієнтів. На цьому курсі ви дізнаєтесь про посади початкового рівня у сфері цифрового маркетингу та електронної комерції, зокрема, про передбачені ними обов’язки та функції в компанії. Ви також дізнаєтесь, що таке маркетингова лійка і як вона визначає цикл взаємодії з клієнтом. Співробітники Google, які зараз працюють у цій галузі, навчатимуть вас, проводячи практичні заходи й демонструючи приклади, які імітують типові завдання сфери цифрового маркетингу та електронної комерції, і таким чином допоможуть вам розвинути відповідні навички й підготуватися до майбутньої роботи. Студенти, які пройдуть усі сім курсів програми, володітимуть навичками, які дадуть їм змогу претендувати на вакансії початкового рівня в галузях цифрового маркетингу та електронної комерції. Попередній досвід роботи необов’язковий. Пройшовши цей курс, ви вмітимете: – визначати види діяльності у сферах цифрового маркетингу та електронної комерції; – описувати посадові обов’язки координатора цифрового маркетингу початкового рівня та аналітика електронної комерції (та подібних посад); – підсумувати, як ця програма допоможе вам підготуватися до кар’єри у галузях цифрового маркетингу та електронної комерції; – визначати ролі та функції, які цифровий маркетинг та електронна комерція відіграють у компанії; – пояснити термін "цикл взаємодії з клієнтом" та функції карти циклу взаємодії з клієнтом; – пояснити термін "маркетингова лійка"; – пояснити завдання та складові стратегії цифрового маркетингу та електронної комерції.

Syllabus

  • Знайомство з основами цифрового маркетингу та електронної комерції
    • Ви дізнаєтеся, що пропонує 1-й тиждень і програма сертифікації загалом. Ви також дізнаєтеся про платформу Coursera, як вона працює та які типи контенту пропонує, а також познайомитеся з іншими студентами програми. Потім ви дізнаєтеся про основи цифрового маркетингу та електронної комерції, ознайомитеся із завданнями, які виконують спеціалісти, що працюють у цих галузях, а також дізнаєтеся про універсальні навички, які стануть у пригоді. Крім того, ви отримаєте поради, як розпочати кар’єру в цій галузі.
  • Цикл взаємодії з клієнтом і маркетингова воронка
    • Ви дізнаєтеся, чим займаються люди на різних посадах і в різних відділах цифрового маркетингу й електронної комерції в організаціях і який внесок вони роблять. Ви також ознайомитеся з маркетинговими концепціями, як-от цикл взаємодії з клієнтом і маркетингова воронка, які є підґрунтям більшості того, чим займаються люди на цих посадах.
  • Стратегія цифрового маркетингу та електронної комерції
    • Ви дізнаєтеся про взаємозв’язок між цифровим маркетингом і брендингом і про те, як компанії можуть використовувати їх для досягнення успіху. Ви досліджуватимете елементи стратегії цифрового маркетингу, зокрема постановку цілей, вибір каналів і планування контенту. Далі ви дізнаєтеся про часто використовувані канали та платформи, як-от пошукова оптимізація (SEO), пошуковий маркетинг (SEM), медійна реклама, маркетинг у соціальних мережах і маркетингові розсилки електронною поштою.
  • Вимірювання результативності
    • Ви дізнаєтеся про важливість вимірювання результативності й загальних показників, які потрібно відстежувати. Також ми розглянемо, як онлайн-маркетологи та фахівці з електронної комерції використовують дані для оцінки й покращення результативності та презентації досягнень. Після завершення курсу вам буде запропоновано додатковий контент, яким ви можете скористатися, якщо будете готові розпочати пошук роботи.

Taught by

Google Career Certificates

Reviews

4.9 rating at Coursera based on 942 ratings

Start your review of Основи цифрового маркетингу та електронної комерції

Never Stop Learning.

Get personalized course recommendations, track subjects and courses with reminders, and more.

Someone learning on their laptop while sitting on the floor.